IniciActualitat › Wifi4EU: El 19 de setembre s’obre la terce...

Wifi4EU: El 19 de setembre s’obre la tercera convocatòria per a rebre finançament de la UE per a instal·lar wifi en els espais públics municipals

10 setembre de 2019

La Comissió Europea llança la convocatòria Wifi4EU amb un pressupost de 26,7 milions d’euros, que distribuirà a diferents municipis europeus per a instal·lar el wifi en espai públics municipals.

La convocatòria s’obrirà el dia 19 de setembre a les 13:00h fins el dia 20 de setembre a les 17:00h. Es distribuiran 1.780 bons entre els diferents municipis europeus. Els bons permetran als diferents municipis guanyadors, poder instal·lar xarxes wifi gratuïtes pels diferents espais públics.

Abans d’inscriure’s a la convocatòria, és necessari que el municipi faci el registre al portal del Wifi4EU.

La primera convocatòria WiFi4EU, va tenir lloc el novembre del 2018, amb més de 13.000 municipis sol·licitants de tota Europa i 2.800 bons atorgats. Es va seguir amb una segona convocatòria a l'abril de 2019, amb més de 10.000 sol·licituds per a 3.400 bons.

 

COM DEMANAR ELS BONS WIFI4EU

  • Inscripció: els municipis han de registrar-se al web https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home a partir d’avui mateix
  • Sol·licitud: la convocatòria s’obra el 19 de setembre a els 13:00h i es tancarà el dia 20 de setembre a els 17:00h.
  • Qui pot sol·licitar-ho: municipis i associacions/agrupacions de municipis
  • Què es finança: El WiFi4EU cobrirà els equipaments i els costos d’instal·lació dels punts d’hots Wi-Fi. Els municipis que rebin la subvenció, hauran de pagar la connectivitat (subscripció a Internet) i el manteniment de l'equipament per oferir connectivitat wifi de gran qualitat durant almenys 3 anys. El WiFi4EU proporciona un import fix de 15.000 euros per municipi. Els municipis que rebin els bons, seleccionaran els “centres de la vida pública” on s’instal·laran els punts d’accés WiFi4EU (punts d’accés sense fils). Els bons WiFi4EU també es podran utilitzar per a finançar parcialment un projecte de valor superior. Els bons poden servir per adquirir equip nou o actualitzar material antic i substituir-lo pels equips més recents i millors disponibles del mercat.
  • Adjudicació: S’adjudicaran primer els municipis que no s’han beneficiat anteriorment d’aquest ajut.


MÉS INFORMACIÓ

Guia, pas per pas: https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/wifi4eu-bringing-connectivity-public-spaces