ORDRE EMO/336/2015, DE 29 D'OCTUBRE, PER LA QUAL S'APROVEN LES BASES REGULADORES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS DESTINADES A PROMOURE L'EMPRENEDORIA ENTRE EL COL·LECTIU DE JOVES EN EL MARC DEL PROGRAMA DE GARANTIA JUVENIL A CATALUNYA, I ES FA PÚBLICA LA CONVOCATÒRIA PER A L'ANY 2015
OBJECTE: Regular les condicions i el procediment que han de regir la concessió de subvencions destinades a promoure l’emprenedoria entre el col·lectiu de joves en el marc del Programa de garantia juvenil des de les fortaleses dels territoris on s’ubiquen les entitats que presenten les sol·licituds.
A efectes d’aquesta Ordre s’entén per fortalesa territorial una característica d’aquella comunitat social i geogràfica que repercuteix clarament en la seva economia generant empreses i llocs de treball i que fa aquella comunitat i aquell territori més competitius.
En el marc d’aquesta Ordre la fortalesa territorial s’haurà d’enfocar de manera diferencial amb una aplicació de tecnologia, innovació o nous models de negoci, amb l’objectiu de generar empreses d’alt potencial d’impacte al territori.
Les fortaleses territorials poden estar basades en elements diversos:
- Una especialització d’aquell territori o d’aquella comunitat social i geogràfica en un àmbit concret. En el marc d’aquesta convocatòria l’especialització s’hauria de plasmar pensant en l’estratègia de RIS3CAT (http://catalunya2020.gencat.cat/ca/ris3cat/).
- La diversitat del territori, que permet generar sinergies entre àmbits.
- L’existència d’una empresa o institució tractora.
- Determinades relacions dels actors productius del territori amb cadenes de valor internacionals.
- Altres característiques del territori que li determinen una capacitat competitiva.
ENTITATS BENEFICIÀRIES:
- Els ajuntaments i ens vinculats o dependents, els consells comarcals, els consorcis locals, les diputacions, els ens de gestió locals, les entitats metropolitanes, les entitats municipals descentralitzades, les mancomunitats i les societats públiques locals de Catalunya.
- Les entitats sense finalitat de lucre.
- Les universitats o les entitats que en depenguin.
- Les escoles de negoci, els col·legis professionals i els gremis.
Per al desenvolupament dels projectes les entitats beneficiàries s’hauran de presentar de forma agrupada.
Les entitats beneficiàries han de subscriure acords, convenis de col•laboració o partenariats on s’haurà de definir clarament quines són les entitats conveniades i les accions i els costos que seran responsabilitat de cadascuna. Les entitats conveniades hauran de complir, cadascuna d’elles de manera individual, totes les obligacions i els requisits previstos en aquesta Ordre per a les entitats beneficiàries dels ajuts. En tot cas, davant l’òrgan que concedeix l’ajut, la representativitat del projecte recaurà sobre una de les entitats conveniades, que en serà l’entitat promotora.
L’agrupació d’entitats no es podrà dissoldre fins que hagi transcorregut el termini de prescripció previst als articles 39 i 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
El conveni de col·laboració entre les diferents entitats de l’agrupació haurà d’incloure els continguts mínims que s’estableixin.
Les entitats beneficiàries només podran participar en un sol projecte, sigui en qualitat d’entitat promotora o en qualitat d’entitat conveniada.
DESTINATARIS I REQUISITS: Els destinataris d’aquests ajuts són els joves d’entre 18 i 29 anys que estiguin interessats a iniciar un projecte empresarial o d’autoocupació, que estiguin inscrits al sistema de garantia juvenil, i que per tant compleixin els requisits que preveu la Llei 18/2014, de 15 d’octubre, d’aprovació de mesures urgents per al creixement, la competitivitat i l’eficàcia.
Aquests joves hauran de tenir preferentment una formació professionalitzadora o de grau superior.
Els joves destinataris hauran d’acreditar davant les entitats beneficiàries la inscripció al sistema de garantia juvenil prèviament a la seva incorporació al programa.
TERMINI DE PRESENTACIÓ DE LES SOL·LICITUDS: El termini per presentar la sol·licitud de subvenció és de 15 dies naturals a comptar des de l’endemà de la publicació d’aquesta Ordre al DOGC.
QUANTIA: La quantia màxima la subvenció serà del 100% del cost de l’activitat que es consideri subvencionable i fins a un import màxim per projecte de 130.000,00 euros. La quantia de la subvenció atorgada no pot superar el 100% del cost subvencionable del projecte.
ENLLAÇ PUBLICACIÓ