IniciFormació › Càtedra Enric Prat de la Riba

Càtedra Enric Prat de la Riba

El 14 d’abril del 2009, l’Escola d’Electes de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van constituir la Càtedra d’Estudis Jurídics Locals Enric Prat de la Riba amb l’objectiu desenvolupar la docència i la recerca en tots aquells àmbits relacionats amb les administracions i el sector públic. 

El titular de la Càtedra està vacant. Anteriorment havia estat l’advocat Miquel Roca i Junyent, polític d’una llarga experiència i un dels pares de la Constitució espanyola. La directora de la Càtedra és la doctora Judit Guifreu i Font, professora de Dret administratiu a la UAB. 

La Càtedra d’Estudis Jurídics pren el nom d’Enric Prat de la Riba en reconeixement de l’aportació d’aquest polític en el disseny de l’arquitectura municipal de Catalunya. En aquest sentit, Prat de la Riba va ser l’impulsor de la Mancomunitat de Catalunya, president de la Diputació de Barcelona i un dels redactors de les Bases de Manresa. De la mateixa manera, Prat de la Riba va crear l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans, la Biblioteca de Catalunya, l’Escola d’Agricultura, les Biblioteques Populars i un llarg etcètera. 

Es poden descarregar les Memòries de la Càtedra Enric Prat de la Riba d'Estudis Jurídics Locals, als següents enllaços:
 
Bienni 2009-2010

Bienni 2011-2012 

Bienni 2013-2014

Bienni 2015-2016