IniciFormació › Curs 'Eines per la la transformacio del...

Curs 'Eines per la la transformacio dels serveis socials bàsics' - edició Ponent (formació no presencial)

Data curs
21 abril de 2023 a 12 maig de 2023
Contacte de formació

Cristina Soler: cristina.soler@acm.cat

La transformació digital és un procés de canvi que ha experimentat la nostra societat i que continua experimentant cada dia. Un procés de canvi amb un fort impacte en la societat, les organitzacions i la ciutadania del segle XXI, i també en el sector dels serveis socials. Es tracta d’un camí que tot just acaba de començar, que té un llarg recorregut per definir i que comporta una modificació en l’enfocament, la manera de treballar i la forma d’orientar l’atenció en els serveis socials.

Perquè transformar les organitzacions i el sector social digitalment no consisteix només a virtualitzar procediments que abans es feien presencialment o en paper, sinó que també implica canvis en les formes de gestió, d’organització, de provisió dels serveis i d’interacció amb les persones ateses. Aquest curs pretén aportar una resposta a la necessitat que tenen els equips de serveis socials bàsics (SSB) de les Administracions locals de capacitar-se per utilitzar les noves eines que avui la tecnologia posa al seu abast, i de formar-se per afrontar de manera exitosa els canvis de tot ordre que l’ús d’aquestes noves eines comporten per als/ les professionals, per als equips i per a les organitzacions. I alhora dona l’oportunitat de conèixer el nou sistema e-Social que la Generalitat està desenvolupant, i algunes noves eines digitals que alguns ens locals més avançats estan pilotant o implementant.

Objectius:

  • Capacitar en l’ús d’eines digitals bàsiques d’utilitat per a l’activitat diària dels/les professionals que fan intervenció social
  • Oferir pautes per a la gestió dels canvis que la digitalització comporta en els equips de serveis socials bàsics
  • Mostrar solucions digitals innovadores per als serveis socials bàsics que diferents Administracions estan desenvolupant o implementant.

Destinataris:

Professionals (treballadors/es socials, educadors/es, administratius/ves…) dels equips de serveis socials bàsics, prioritàriament de les ABSS comarcals.

Durada:

El curs té una durada de 15 hores repartides en 8 sessions de 2 hores (excepte la sessió introductòria que tindrà una durada d’1 hora).

Documents Associats
PDF icon diptic_terres-ebre.pdf
Programa

Dia 21 d'abril

10.00 a 11.00 h. - Reptes actuals de transformació digital del sector dels serveis socials

11.30 a 13.30 h. - La gestió dels canvis que comporta la trans- formació digital en els equips de SSB

 

Dia 28 d'abril

 9.00 a 11.00 h. - Eines digitals d’utilitat en el dia a dia dels SSB

 11.30 a 13.30 h. - Eines i serveis d’Administració electrònica d’utilitat als SSB

 

Dia 5 de maig

 9.00 a 11.00 h. - Eines digitals de relació i intervenció individual, grupal i comunitària als SSB

 11.30 a 13.30 h. - Casos d’ús i bones pràctiques en l’ús d’eines digitals als SSB

 

Dia 12 de maig

 9.00 a 11.00 h. - El nou e-Social del Sistema Català de Serveis Socials

11.30 a 13.30 h. - Eines digitals innovadores per als SSB en  procés de prova o d’implementació en alguns ens locals

Professorat
  • Sr. Francesc Oliveras, llicenciat en informàtica i màster en eBusiness. Ha estat director general de CATCert (Agència Catalana de Certificació) i actualment és consultor TIC en Serveis Socials, Administració electrònica i serveis de seguretat i signatura electrònica. És docent en l’àmbit de sistemes d’informació de Serveis Socials i d’administració electrònica a diverses universitats i institucions.
     
  • Sra. Iolanda Domingo, treballadora Social de PSI (Pla de Serveis Individualitzat) de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus, com a gestora de casos amb Trastorns Mentals Severs. Postgrau en Intervenció Social a l’àmbit de la Salut Mental, Màster Universitari de Treball Social Sanitari i Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa. Professora associada de la URV.
     
  • Sra. Elisabet Demonjo, diplomada en Ciències Empresarials i postgrau en Gestió Financera. Ha treballat com a coordina- dora del servei de valoració de la dependència i la discapacitat de les comarques de la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l’Estany, la Selva i la Cerdanya. Actualment és la responsable de qualitat, processos i anàlisi de dades del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. És formadora en processos d’administració electrònica i en eines de gestió social.
     
  • Sra. Rosa Fumàs, graduada en Treball Social, Màster en Direcció Pública per ESADE, Diploma en Funció Gerencial en Serveis Socials, Màster en Mediació Familiar i Postgrau sobre Atenció Primària de Serveis Socials. Amb 33 anys d’experiència professional en Serveis Socials, els darrers 18 anys com a Directora tècnica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Actualment treballa al Dep. de Drets Socials de la Generalitat en el projecte de desplegament del sistema e-social.
     
  • Sr. Pep Pujals, adjunt a Direcció a la Fundació iSocial. Graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat  Pompeu Fabra amb menció en Gestió Pública. Ha cursat assignatures optatives d’innovació en la Gestió Pública i de Tecnologies de la Informació i la Comunicació per al Desenvolupament. Actualment cursant el Màster en Gestió Pública a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

 

Dades d'interès

Dies: 21 i 28 d'abril i 5 i 12 de maig

Horari: de 09:00 a 13.30h (excepcionalment el dia 21, serà de 10:00 a 13.30h)

Lloc: Online. Plataforma zoom de l'ACM

Destinataris: Professionals tècnics dels equips socials bàsics de la vegeuria de Ponent.