IniciFormació › Participació ciutadana i gestió deliberati...

Participació ciutadana i gestió deliberativa en temps de pandèmia i postpandèmia (Formació no presencial)

Data curs
19 novembre de 2020 a 10 desembre de 2020

INSCRIPCIONS TANCADES

Inscripcions abans del 16 de novembre

Places limitades

Davant la nova situació generada per la crisi sanitària, hem estructurat un seguit de propostes formatives no presencials dins del programa del Pla Agrupat AFEDAP 2020. La iniciativa sorgeix del treball entre les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona, que juntament amb l'ACM, preveuen seguir amb la formació i especialització dels treballadors de les administracions locals.

Aquest nou context ha obligat ja a afrontar una de les línies estratègiques que l'ACM ja s'havia plantejat durant aquest mandat 2019-2023. Acostar la formació contínua al territori potenciant les eines telemàtiques i no presencials. Som conscients que formar-se ha de ser un valor afegit dels servidors públics i volem posar les màximes facilitats possibles.

Així, presentem un programa formatiu integrat per una sèrie de sessions intensives, de curta durada, i molt especialitzades perquè siguin més fàcilment cursades.

OBJECTIUS

Clarificar el concepte de participació ciutadana, desmentir tòpics i definir el què, el com i el per què dels processos participatius.  Aportar noves reflexions, elements d’anàlisi i metodologies que permetin als governs locals dissenyar i implementar processos participatius amb garanties d’èxit.  Aclarir els principals dubtes que sorgeixen en temps de pandèmia sobre es processos participatius: en temps de coronavirus la participació és secundària, no? Com dinamitzem un procés participatiu si no ens podem tocar? Analitzar alguns cassos pràctics de processos participatius d’èxit. Definir les fases i les etapes d’un procés de participació ciutadana així com algunes eines metodològiques existents per dur-los a terme. Els pressupostos participatius, l’instrument estrella de la participació ciutadana al món local. Principals errors a evitar a l’hora de dur a terme processos i polítiques participatives. La clau de l’èxit d’un procés participatiu: transversalitat i funcionament relacional. Sobre com ens podem organitzar internament per generar intel·ligència administrativa i cooperar per tenir èxit en els processos participatius que impulsem.

DADES D'INTERÈS

Dates: 19 de novembre, 3 i 10 de desembre de 2020

Durada: 6 hores

Horari: De 9.30 h a 11.30 h

Formador: Daniel Tarragó Sanfeliu. Sociòleg. Soci fundador i director de NEÒPOLIS Consultoria d’Innovació Social, Planificació Estratègica i Participació Ciutadana. Professor associat de la UAB

Promotor de l’acció: ACM