IniciFormació › El règim electoral local

El règim electoral local

Data curs
05 març de 2021

Inscripcions abans del 3 de març

Places limitades

Aquest any 2021 i seguint amb la iniciativa que va sorgir del treball entre les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona, que juntament amb l'ACM, varen seguir amb la formació  especialització dels treballadors de les administracions locals amb propostes formatives no presencials dins del programa del Pla Agrupat AFEDAP.

Així seguim amb una de les línies estratègiques que l'ACM ja s'havia plantejat durant aquest mandat 2019-2023. Acostar la formació contínua al territori potenciant les eines telemàtiques i no presencials. Som conscients que formar-se ha de ser un valor afegit dels servidors públics i volem posar les màximes facilitats possibles.

Per tant, aquest curs  i dins el pla AFEDAP 2021, tornem a presentar un nou programa formatiu integrat per una sèrie de sessions intensives, de curta durada, i molt especialitzades perquè siguin més fàcilment cursades.

Dades d'interès

Data: 5 de març

Durada: 3 hores

Horari: 16.00 a 19.00 h.

Sessió formativa oberta, en el marc del Màster de Govern Local (edició  Barcelona) que s'està impartint aquest any.

 

Formador:

  • Juan Ignacio Soto i Valle, secretari d’administració local

 

Objectius

En aquesta sessió es tractarà de la relació entre els sistemes electorals i els sistemes de govern; les tendències de les darreres reformes electorals a Europa; les modificacions del sistema d’elecció dels alcaldes i alcaldesses a l’UE; i també de les potestats del cap dels executius locals per configurar el seu govern. Amb aquesta perspectiva europea, s'explicaran els trets bàsics del procediment electoral local, d’acord amb la LOREG, amb una major focalització de l’atenció a l’elecció dels alcaldes i alcaldesses, presidències de les diputacions i consells comarcals. Finalment s'analitzaran amb molt detall els dos instituts de control principals del govern local – checks and balances - : Moció de censura i qüestió de confiança.