IniciFormació › Transparència i protecció de dades (Formac...

Transparència i protecció de dades (Formació no presencial)

Data curs
15 juny de 2020 a 01 juliol de 2020

Inscripcions abans del 10 de juny

 

Davant la nova situació generada per la crisi sanitària, hem estructurat un seguit de propostes formatives no presencials dins del programa del Pla Agrupat AFEDAP 2020. La iniciativa sorgeix del treball entre les Diputacions de Girona, Lleida i Tarragona, que juntament amb l'ACM, preveuen seguir amb la formació i especialització dels treballadors de les administracions locals.

Aquest nou context ha obligat ja a afrontar una de les línies estratègiques que l'ACM ja s'havia plantejat durant aquest mandat 2019-2023. Acostar la formació contínua al territori potenciant les eines telemàtiques i no presencials. Som conscients que formar-se ha de ser un valor afegit dels servidors públics i volem posar les màximes facilitats possibles.

Així, presentem un programa formatiu integrat per una sèrie de sessions intensives, de curta durada, i molt especialitzades perquè siguin més fàcilment cursades.

Objectius

Conèixer la legislació sobre transparència i protecció de dades. Conèixer els límits de la transparència en front del dret a la protecció de dades. Conèixer el sistema de garanties de la transparència i el dret d'accés.

 

Continguts

1. Introducció a la transparència i la protecció de dades.

2. Manifestacions de la transparència: publicitat activa i dret d’accés.

3. Els límits a la transparència, i en particular el relatiu al dret a la protecció de dades.

4. Els altres dret d’accés: dels interessats a expedients en curs, a les pròpies dades, dels càrrecs electes, etc.

5. Sistema de garanties de la transparència i el dret d’accés. 6. Anàlisi de supòsits problemàtics que es presenten sovint als Ajuntaments.

Test Final

Dades d'interès

Dates:15, 17, 22, 25, 29 de juny i 1 de juliol

Horari: de 12 a 14h

Curs de 12 hores

Places limitades

Formador: Carles San José