IniciFormació › 3a edició Seminari online de perfeccionamen...

3a edició Seminari online de perfeccionament d'habilitats de comunicació i oratòria pels càrrecs electes locals

Data curs
23 setembre de 2020 a 07 octubre de 2020

La crisi sanitària del COVID-19 ha obligat als càrrecs electes de les administracions locals catalanes a adaptar-se a unes noves situacions. De cop i volta, han estat necessàries noves maneres de gestionar, treballar, prendre decisions, dur a terme reunions a distància d’òrgans col·legiats com plenaris, juntes de govern o comissions informatives...

Aquest nou context ha portat a la Fundació Privada Aula d’Alts Estudis Electes (FAAEE) a afrontar una de les línies estratègiques que ja s’havia plantejat durant aquest mandat 2019-2023, acostar la formació específica pels electes potenciant les eines telemàtiques i virtuals. Som conscients que formar-se en aquest nou context té algunes dificultats afegides, però també ens permet endegar i acostar la formació per a tots els càrrecs electes del país, independentment d’on visquin i sense haver-se de desplaçar. En aquests convulsos mesos de març, abril, maig, juny i juliol més de 469 electes locals han utilitzat les accions formatives que hem impulsat per millorar les capacitats i habilitats del teletreball, la governança a distància, la ciberseguretat, la comunicació i la oratòria.

Davant l’èxit de participació i demanda de les dues primeres edicions del Seminari de perfeccionament d’habilitats de comunicació i oratòria virtual, convoquem dues edicions més, una tercera i una quarta edició per tal de seguir oferint-vos aquesta acció formativa específica i focalitzada en com augmentar les capacitats que tenim de fer arribar el missatge, analitzar metodologies i també identificar bones i males pràctiques de la comunicació. Per dur-lo a terme s’ha seleccionat professionals que al marge del seva expertesa siguin coneixedors de la realitat, de les problemàtiques i necessitats de la política municipal. Un equip amb currículum i experiència de primer nivell que assessoren i ajuden a diversos partits polítics de l’arc parlamentari català com ERC, JxCAT, PSC o Cs.

OBJECTIUS

Perfeccionament de:
- La planificació de la comunicació i l’anàlisi de l’entorn.
- Les tècniques d’oratòria.
- Les eines i recursos per elaborar discursos més sòlids i eficaços.
- La seguretat i l’autonomia discursiva.
- La capacitat la construcció d’arguments persuasius.
- Com viure i actuar en els temps de la postveritat.

CRITERIS D'ADMISSIÓ

1. Diversitat d’ens locals.
2. Absentisme no justificat en altres accions formatives organitzades per la FAAE o ACM
3. Proporció entre electes amb tasques delegades de govern i de l’oposició.
4. Distribució i equilibri representatiu geogràfic
5. Ordre de sol·licitud de la preinscripció.

REQUISITS

Ser càrrec electe local en el mandat 2019-2023 d’un ens local soci de l’ACM

PREINSCRIPCIONS

Places limitades* a 50 persones. Es confirmaran les inscripcions una setmana abans de l’inici del seminari, a partir del 16 de setembre.

* És obligatòria la preinscripció a totes les sessions del seminari (3 sessions)

DESTINATARIS

* Càrrecs electes locals, de govern o oposició que vulguin actualitzar i/o perfeccionar les seves habilitats de comunicació i oratòria.

* La FAAEE només expedirà un certificat d’assistència i aprofitament als participants que hagin assistit a les 3 sessions.

PROGRAMA

1a. Sessió.- Habilitats i autoconsciència en la comunicació. Dimecres, 23 de setembre de 2020

16.00 h. BENVINGUDA

  • Sra. Joana Ortega, Secretària General de l’ACM


16.10-18.00 h. COMUNICAR EN TEMPS D’INFOXICACIÓ

  • Sra. Begoña Floria Eseberri, periodista y divulgadora, experta en administracions públiques i món local. Imparteix seminaris i formació en comunicació política, interpersonal i construcció del discurs. Llicenciada en Ciències de la Informació i postgrau en Govern i Gestió Pública en la Societat de la Informació (UPF i en Lideratge i Gestió Social (UAB)


18.00-18.30 h. PAUSA


18.30-20.30 h. AUTOCONSCIÈNCIA, PERSONALITAT I NERVIS EN LA COMUNICACIÓ

  • Sr. Josep Vicenç Mestre Nogué, és expert en oratòria i comunicació. Imparteix classes a la UPF, UIC, UdL, UB, Tecnocampus i Blanquerna, tasca que combina amb les d’assessor al Parlament de Catalunya.

 

2a. Sessió.- Argumentació persuasiva i relat. Dimecres, 30 de setembre de 2020

16.00-18.00 h. STORYTELLING (construcció d’una història pròpia utilitzant eines de la narrativa (estructura seqüencial, arquetips, premises morals...etc).

  • Sra. Mireia Castelló Fosch, politòloga. Assessora en comunicació política i especialista en màrqueting polític. Professora a diferents màsters en comunicació política. Ha treballat en diverses campanyes electorals, en l’àmbit local, autonòmic i nacional coordinant equips de comunicació.


18.00-18.30 h. PAUSA


18.30-20.30 h. ARGUMENTACIÓ PERSUASIVA

  • Sr. Carles Foguet, politòleg. Ha desenvolupat la seva carrera professional com a consultor polític, assessorant organismes i institucions en comunicació i estratègia. Professor associat de “Oratòria i discurs polític” a la Universitat Pompeu Fabra. És responsable dels mòduls de màrqueting polític al “Màster en comunicació política i institucional” de la Barcelona School of Management (UPF) i al “Máster universitario en análisis político y electoral” de la Universidad Carlos III de Madrid. Docent al “Màster en marketing Polític. Estratègies i comunicació política” de l’Institut de Ciències Polítiques i Socials (UAB) i al “Màster en comunicació política i social” de Blanquerna (URL).

 

3a. Sessió.- Discurs polític i fake-news. Dimecres, 7 d’octubre de 2020

16.00-18.00 h. EL DISCURS POLÍTIC EFECTIU O COM ACONSEGUIR QUE T’APLAUDEIXIN.

  • Sr. Adrià Alsina Leal, politòleg i periodista, professor d’estratègies de comunicació global a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i consultor de comunicació de diverses organitzacions nacionals i internacionals com el Banc Mundial o l’OCDE.


18.00-18.30 h. PAUSA


18.30-20.30 h. COMUNICACIÓ EN TEMPS DE FAKE-NEWS I POST-VERITAT

  • Sr. Ignasi Llorente Briones, tot i haver estudiat medicina (URV), ha dedicat gairebé tota la seva trajectòria professional a la comunicació i divulgació científica, impartint cursos, col·laborant amb universitats i publicant diversos llibres.
COORDINACIÓ I MÉS INFORMACIÓ

Eva Batayé (eva.bataye@acm.cat)