IniciFormació › Seminari online de perfeccionament d'ha...

Seminari online de perfeccionament d'habilitats de comunicació i oratòria pels càrrecs electes local - 8a edició

Data curs
08 novembre de 2021 a 29 novembre de 2021
Contacte de formació

Eva Batayé (eva.bataye@acm.cat)  - Tel. 934961616 Ext.107

INICI DEL SEMINARI 8 DE NOVEMBRE DE 2021 

La crisi sanitària del COVID-19 durant ha obligat als càrrecs electes de les administracions locals catalanes a adaptar-se a unes noves situacions. Des de principis del 2020, han sigut necessàries no­ves maneres de gestionar, treballar, prendre decisions, dur a terme reunions a distància d’òrgans col·legiats com plenaris, juntes de govern o comissions informatives...

Aquest nou context va portar a la Fundació Privada Aula d’Alts Estudis Electes (FAAEE) a afrontar una de les línies estratègiques que ja s’havia plantejat durant aquest mandat 2019-2023, acostar la formació específica pels electes po­tenciant les eines telemàtiques i virtuals. Som conscients que formar-se en aquest nou context té algunes dificultats afegi­des, però també ens permet endegar i acostar la formació per a tots els càrrecs electes del país, independentment d’on visquin i sense haver-se de desplaçar.

Davant l’èxit de participació i demanda de les quatre primeres edicions del Seminari de perfeccionament d’habilitats de comunicació i oratòria virtual, convoquem quatre edicions més, per tal de se­guir oferint-vos aquesta acció formativa específica i focalitza­da en com augmentar les capacitats que tenim de fer arribar el missatge, analitzar metodologies i també identificar bones i males pràctiques en la comunicació. De l’anàlisi de resultats de les primeres 4 edicions es va detectar la necessitat d’afegir nous temes del vostre interès, com aprofundir una mica més en com fer que us escoltin, la comunicació no verbal i l’ús de les xarxes socials. Hem intentat millorar i ampliar la programació i per dur-lo a terme hem seleccionat professionals que al marge del seva expertesa son coneixedors de la realitat, de les problemàtiques i necessitats de la política municipal.

OBJECTIUS

Perfeccionament de:

- La planificació de la comunicació i l’anàlisi de l’entorn.

- Les tècniques d’oratòria.

- Les eines i recursos per elaborar discursos més sòlids i efi­caços.

- La seguretat i l’autonomia discursiva.

- La capacitat la construcció d’arguments persuasius.

- Com viure i actuar en els temps de la postveritat.

-  Utilització, bones pràctiques i recursos pràctics a les xarxes socials

CONTINGUTS

1a. Sessió.- Dilluns, 8 de novembre de 2021

16.00 h. - BENVINGUDA

 • Sra. Joana Ortega, Secretària General, ACM

 

16.10 - 18.00 h. - PARLAR I QUE T’ESCOLTIN. COM I PERQUÈ

 • Sr. Toni Aira, periodista i doctor en Comunicació Social i Política. És professor i director del Màster en Comunicació Política i Institucional de la UPF-BSM Professor de Comunicació i Política al Grau de Polítiques, i de Comunicació Social, Institucional i Política al Grau de Publicitat i Relacions Públiques de la UPF. 

 

18.00 - 18.30 h. - PAUSA

 

18.30 - 20.30 h. - COMUNICAR EN TEMPS D’INFOXICACIÓ

 • Sra. Begoña Floria Eseberri, periodista y divulgadora, experta en administracions públiques i món local. Tècnica Superior del Departament de Serveis Generals, adscrita a la Secretaria Ajuntament de Vallirana. Imparteix seminaris i formació en comunicació política, interpersonal i construcció del discurs. Llicenciada en Ciències de la Informació i postgrau en Govern i Gestió Pública en la Societat de la Informació (UPF i en Lideratge i Gestió Social (UAB)

 

2a. Sessió.- Dilluns, 15 de novembre de 2021

16.00 - 18.00 h. - COMUNICACIÓ NO VERBAL. EL QUE RECORDARÀ L’AUDIÈNCIA

 • Sra. Teresa Baró, llicenciada en  Filologia Catalana, tècnica Superior en Publicitat i Màster en Protocol, Cerimonial i RRPP. Asessora en habilitats de comunicació professional: oratòria, lideratge, portaveus, etc. Autora de  7 llibres sobre comunicació. 

 

18.00 - 18.30 h. - PAUSA

 

18.30-20.30 h. - AUTOCONSCIÈNCIA, PERSONALITAT I NERVIS EN LA COMUNICACIÓ

 •   Sr. Josep M. Castellà Lidon, professor titular i degà de la Facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix classes de Lingüística, Anàlisi del Discurs, Oratòria i Didàctica de la Llengua Oral, en estudis de Grau i de Màster. Ha publicat diversos llibres en relació amb la llengua oral en públic, els darrers Els secrets de parlar en públic. Guia per a professionals (Eumo, 2016, amb Mariona Casas i Montserrat Vilà) i L’oratòria a l’abast de tothom (Eumo, 2020, amb les mateixes autores).

 

 

3a. Sessió.- Dilluns, 22 de novembre de 2021

 16.00-18.00 h.- EL DISCURS POLÍTIC EFECTIU

 • Sr. Adrià Alsina Leal, doctor en comunicació per la Universitat de Vic, secretari de Comunicació de l'Assemblea Nacional Catalana i consultor de comunicació d'organitzacions internacionals com el Banc Mundial o l'OCDE.

 

18.00 - 18.30 h. -  PAUSA

 

18.30 - 20.30 h. - ARGUMENTACIÓ PERSUASIVA

 • Sr. Carles Foguet, politòleg i consultor. Ha assessorat institucions i organismes diversos en comunicació i estratègia. Docent en diferents vessants de la comunicació política a la Universitat Pompeu Fabra, la Barcelona School of Management (UPF), Blanquerna (URL), l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (UAB) i la Universidad Carlos III de Madrid.

 

4a. Sessió.- Dilluns, 29 de novembre de 2021

16.00-18.00 hCOMUNICACIÓ EN TEMPS DE FAKE-NEWS I POST-VERITAT

 • Sr. Ignasi Llorente Briones, tot i haver estudiat medicina (URV), ha dedicat gairebé tota la seva trajectòria professional a la comunicació i divulgació científica, impartint cursos, col·laborant amb universitats i publicant diversos llibres.        

 

18.00 - 18.30 h. - PAUSA

 

18.30 - 20.30 h. - XARXES SOCIALS.

 • Sra. Núria Escalona, Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, Postgrau en comunicació Digital. Consultora en comunicació a Digital Transformers, editora del portal Gastrotalkers.cat i docent universitària de la Universitat Oberta de Catalunya i Blanquerna-URL. Ha escrit tres llibres en l'àmbit de la comunicació.

 

DESTINATARIS
 • Càrrecs electes locals, de govern o oposició que vulguin actualitzar i/o perfeccionar les seves habilitats de comunicació i oratòria.
 • La FAAE només expedirà un certificat d’assistència i aprofitament als participants que hagin assistit  a tot el seminari (les 4 sessions) o almenys el 80% de la càrrega lectiva.
CRITERIS D'ADMISSIÓ

Requisit indispensable:

Ser càrrec electe local en el mandat 2019-2023 d’un ens local soci de l’ACM

Criteris d’admissió de la preinscripció en el cas de sobrepassar les places:

1r. Diversitat d’ens locals.

2n. Absentisme no justificat en altres accions formatives organitzades per la FAAE o ACM

3r. Proporció entre electes amb tasques delegades de govern i de l’oposició.

3r. Distribució i equilibri representatiu geogràfic

4t. Ordre de sol·licitud de la preinscripció.

DADES D'INTERÈS

Places limitades 

Dates: Dilluns, 8, 15, 22 i 29 de novembre de 2021. 

Durada: 4.30h hores

Lloc: Aula virtual adobe connect ACM-FAAEE