
L'ACM ha iniciat aquest dijous unes sessions formatives centrades en el nou Acord marc de serveis de col·laboració amb la intervenció en les actuacions d’auditoria pública i control financer de subvencions, que oferirà la Central de Compres a partir del mes de febrer. L'acció formativa va adreçada al personal adscrit a l’execució dels contractes basats en aquest Acord marc i es farà en dues jornades de dos sessions cadascuna donada l'alta participació.
La primera sessió ha tingut lloc aquest dijous al Recinte Mundet de Barcelona amb la participació d'un centenar de persones, que realitzaran una segona sessió el 4 de febrer. L'altra jornada es portarà a terme l'11 i 12 de febrer a l'Espai Bonnemaison de Barcelona.
Durant la primera sessió s'han explicat els Acords marc que ofereix la Central de Compres de l'ACM i el seu funcionament. També s'han abordat els principals temes d'aquest Acord marc i tenir clares les peculiaritats que agreguen les entitats locals ie ls seus ens depenents. L'objectiu és que s'ofereixi un servei de major qualitat, i un suport i col·laboració externa en cas de requerir del servei. Hi han participat Carles Bassaganya, responsable de l'Àrea de formació, programes i publicacions de l'ACM i Gemma Cateura, tècnica de l'Àrea d'estudis i contractació de l'ACM. També han intervinut Núria Josa, interventora general de la Diputació de Girona, i Javier Requejo, viceinterventor general de l'Ajuntament de Tarragona.
L'ACM, a través del Consorci Català de Desenvolupament Local (CCDL) i d'acord amb la Llei de Contractació del Sector Públic, va preveure incorporar criteris socials per afavorir la formació del personal adscrit a l'execució dels contractes basats en aquest nou Acord marc.