
Del 14 al 16 de març una representació municipalista participa a Londres en un viatge per conèixer de primera mà experiències educatives fora de l'àmbit escolar. Aquesta iniciativa s'emmarca en l'Aliança Eduació 360, que compta amb més de 300 agents com ara ajuntaments, consells comarcals o universitats i entitats socieducatives que es coordinen per augmentar la participació dels infants de 5 a 14 anys en les activitats extraescolars i reduir, així, les desigualtats educatives.
El viatge està promogut per Diplocat i l'Aliança Educació 360, mitjançant la Fundació Bofill, am b la col·laboració de la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda. L'Associació Catalana de Municipis hi participa amb una representant que podrà conèixer i aprofundir en el dret de l'educació més enllà de la institució escolar. Durant aquests tres dies participen en entrevistes, taules rodones, exposicions i converses en petit format amb agents locals com ara escoles, proveïdors d’activitats i responsables del món local. En especial, coneixeran el Passaport Edunauta, un programa d’Educació 360 enfocat a reconèixer i ampliar aprenentatges. Aquest projecte està present en una trentena de municipis catalans i s’ha implementat també al Regne Unit mitjançant la Children’s University, una organització que treballa en associació amb les escoles i les municipalitats per desenvolupar la motivació per l’aprenentatge entre els més petits. Entre d'altres, aquest dimarts van poder conèixer l'experiència de la Queen's Park Primary School.
Actualment formen part d’Educació 360 més de 300 agents, com ara ajuntaments, consells comarcals, entitats socioeducatives i universitats, entre d’altres. Entre ells es coordinen per augmentar la participació dels infants de 5 a 14 anys en les activitats extraescolars i reduir així les desigualtats educatives.