
Avui dimarts 8 d'octubre, hem donat el tret de sortida a la segona edició del Programa de formació en Lideratge i governança de la col·laboració publicoprivada Local, organitzat conjuntament per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i Esade. Aquesta segona edició arriba després de l’èxit de la primera, amb l'objectiu de continuar enfortint les capacitats directives d'electes i directius municipals en l’àmbit de les aliances estratègiques entre el sector públic i privat.
L’acte d’inauguració ha tingut lloc a l’edifici d’Esade-Universitat Ramon Llull i ha comptat amb Mònica Reig, director associada del Centre de Governança Pública (EsadeGov) Teaching Fellow del Departament de Societat, Política i Sostenibilitat d'Esade, i Francesc Iglesies, cap de l'àrea de formació de l'ACM. El programa té com a missió facilitar eines per a la modernització de les administracions públiques locals, fomentant una gestió més eficient, inclusiva i sostenible dels serveis públics mitjançant la col·laboració publicoprivada.
El curs aborda la col·laboració publicoprivada local com una eina per modernitzar l’administració pública, millorant la qualitat i sostenibilitat dels serveis públics. Està dissenyat per dotar d’eines i competències als responsables de l’administració local de Catalunya, tot promovent la creació de valor compartit entre el sector públic, privat i la societat. Aquesta segona edició busca superar la tradicional divisió entre interès social i econòmic, aprofitant les sinergies existents per impulsar polítiques públiques més inclusives i sostenibles.
Les sessions formatives, que es duran a terme fins al 21 de novembre, inclouen 50 hores lectives repartides en 7 jornades presencials i es complementen amb la plataforma d’e-learning d’Esade. En aquesta edició, s’abordaran temàtiques com la gestió del risc en les col·laboracions publicoprivades, la coordinació entre municipis i el sector privat, així com la transformació dels serveis públics en clau de sostenibilitat.
Aquest programa ofereix als participants una oportunitat única per adquirir coneixements pràctics i teòrics sobre les noves tendències de cooperació entre sectors, alhora que es treballa en el desenvolupament de les competències directives necessàries per liderar projectes d’aquesta magnitud. Un dels principals punts d’atenció del programa és l’oportunitat que representen el Pla de recuperació i els fons europeus per redefinir les relacions entre actors públics i privats. Aquesta edició també subratlla la importància de comptar amb un coneixement internacional i holístic sobre la col·laboració publicoprivada, aportat pel Centre de Governança Pública d’Esade, un referent en la formació i investigació en la gestió pública.
Les sessions presencials es realitzaran a l'edifici d'Esade-Universitat Ramon Llull, amb horaris que combinen jornades de matí i tarda, adaptades per facilitar la participació de càrrecs electes i directius del món local.