IniciActualitat › Debatem en el marc de Municipàlia sobre el ...

Debatem en el marc de Municipàlia sobre el paper dels Síndics i Síndiques Locals en la implantació de sistemes d'integritat pública als ajuntaments

19 octubre de 2021

En el marc de la Fira Municipàlia de Lleida l'ACM, a través de la Fundació Transparència i Bon Govern Local, va organitzar aquest dimarts a la tarda una jornada de debat titulada 'El paper dels Síndics/es Locals en els Plans d'integritat municipals'.  L'obejctiu era poden reflexionar sobre la figura de les sindicatures locals i el rol que poden desenvolupar en el marc dels sistemes d’integritat pública que els ajuntaments van implementant de forma progressiva en les seves institucions.

En el debat hi va participar  Eva Abellan, presidenta del FòrumSD i Síndica Municipal de Greuges de Sabadell; Dora Padial, Síndica Municipal de Greuges de Lleida; Isabel Marquès, Síndica Municipal de Greuges de Terrassa; i Lluís Corominas, Cap de l’Àrea de Continguts de l’ACM i Director de la FTBG. També hi va prendre part el president de l'ACM, Lluís Soler.

Les sindicatures locals són un actor clau en el foment de la bona administració local i la defensa dels drets i llibertats dels ciutadans, i cada cop assumeixen un rol més rellevant en el foment de l’ètica pública i la transparència en l’actuació de l’administració. Per aquest motiu, es valora molt positivament la incorporació d’aquesta figura en els Plans d’integritat dels ens locals i l’atribució de funcions de gestió i foment dels instruments d’ètica pública associats al marc d’integritat institucional.