IniciActualitat › Iniciem la formació preelectoral amb un amp...

Iniciem la formació preelectoral amb un ampli catàleg de tallers i cursos de cara a les municipals 2023

31 maig de 2022

El 28 de maig de l’any vinent hi ha eleccions municipals i amb aquest horitzó proper la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes (FAAEE) ha programat diferents cursos i tallers amb l’objectiu que els càrrecs electes i candidats/es tinguin l’oportunitat de millorar les seves capacitats i competències.
 
Aquest dimarts 31 de maig a l’Auditori de l’ONCE de Barcelona s'ha fet la presentació i el tret de sortida a la formació preelectoral que oferirà l’ACM. Es tracta de 37 cursos i tallers, amb 125 hores lectives, que tindran lloc durant el 2022, centrats en millorar les habilitats directives: el lideratge, la gestió d’equips o les tècniques comunicatives, per arribar a un miler d’electes del país. De cara el 2023 es programaran nous cursos, així com aquells que més utilitat i satisfacció hagin generat aquest 2022.

L’acte ha reunit uns 200 càrrecs electes o futurs candidats que tenen previst presentar-se a les properes municipals. El president de l'ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha destacat que "la capacitat d'esforç que tenim els nostres electes locals ha sabut estar a l'alçada de les circumstàncies durant aquests tres anys marcats per la pandèmia". I ha afegit que "ens queda un any de cara a les properes eleccions municipals on tenim un repte importantíssim de poder assumir les millors habilitats, tècniques i valors per entrar al capdavant de les administracions locals". Soler ha manifestat que amb la formació preelectoral servirà per "reforçar el contacte i relació amb la ciutadania per aplicar polítiques públiques per viure millor i amb més oportunitats i que ajudin al progrés de la nostra ciutadania".

La secretaria general de l'ACM, Joana Ortega, ha qualificat l'acte "d'afirmació del municipalisme per posar en valor la feina feta pels alcaldes i alcaldesses i electes". Ha afegit que "és des de la política municipal, aquella més propera, on podem posar el nostre gra de sorra per prestigiar la política que crec que és una obligacio de tots". I ha destacat que en l'acte "volem engrescar-nos per seguir donant el millor de nosaltres mateixos i aquest tret de sortida vol ser un compromís cap als electes per posar a disposició d'ells totes les eines i estratègies en el compte enrere cap a les municipals". Ortega ha destacat que el programa formatiu preelectoral vol ser accessible per a tothom i, per això, hi ha sessions presencials i online.

El cap de l'Àrea de Formació, Estudis i Publicacions de l'ACM, Francesc Iglesies, ha destacat que "anem a buscar una formació útil per acostar els polítics municipals als ciutadans, millorar la relació entre política i ciutadania, aquest granet de sorra per al prestigi de la política municipal" i ha afegit que es tracta de "millorar capacitats i competències que volem que us acompanyin al llarg de tota la vida política".

L'acte de tret de sortida de la formació preelectoral ha comptart amb professionals i experts del món de la comunicació i la consultoria especialitzada. Així, l’expert en tecnologia, Genís Roca, va impartir una sessió magistral sobre municipalisme i innovació. També va comptar amb la participació del sociòleg Daniel Tarragó i de ponències sobre habilitats directives per a la política municipal amb la participació dels consultors Jordi Oliveres i Joan Queraltó, l’estratega narrativa Jennifer L. Johnson i la pedagoga Alicia Linares.
 
Els cursos i tallers seran presencials i online i es portaran a terme en horari de tarda. Els primers van del 8 de juny al 14 de juliol, i del 19 de setembre a l’1 de desembre de 2022. Les inscripcions es poden fer a través de la web de l’ACM. Podeu accedir-hi a través d'aquest ENLLAÇ.

Els cursos i tallers que s'ofereixen aquest mes de juny i juliol són els següents:

  • 8 de juny: Cohesió d’equips: Conèixer com som per a treballar millor junts (1a edició)
  • 9 de juny: Autoconsciència, personalitat i nervis 
  • 13 de juny: Comunicació efectiva en temps de sobrecàrrega informativa (1a edició)
  • 14 i 21 juny: Habilitats directives de lobbying en temps electoral
  • 15 de juny: Comunicació no verbal, el que recordarà l’audiència (1a edició)
  • 20 de juny: Parlar i que t’escoltin. Com i per què (1a edició)
  • 27 de juny: El discurs polític efectiu (1a edició)
  • 28 de juny i 11 de juliol: Com gestionar un equip saludable
  • 29 de juny: Argumentació persuasiva (1a edició)
  • 30 de juny i 7 de juliol: Influència i persuasió (1a edició)
  • 5 de juliol: Lideratge i construcció participativa de les prioritats municipals (1a edició)
  • 6 de juliol: Xarxes socials (1a edició)
  • 12 i 14 de juliol: Lideratge i apoderament femení
  • 13 de juliol: Fake news i comunicació política (1a edició)

Podeu trobar el catàleg en aquest ENLLAÇ.

GALERIA D'IMATGES DE L'ACTE (clica per veure-les)