IniciActualitat › El municipalisme català condemna la sentèn...

El municipalisme català condemna la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita al president Quim Torra i Pla

28 setembre de 2020

  • Lluís Soler: “Cap institució, i menys encara la Presidència de la Generalitat, pot ser inhabilitada per una pancarta reclamant llibertat i democràcia”

L’Associació Catalana de Municipis ha expressat de forma majoritària, a través de la Comissió de Presidència reunida aquest migdia, el seu ferm rebuig a la sentència, feta  pública avui, del Tribunal Suprem, que inhabilita el Molt Honorable President de la Generalitat, Sr. Quim Torra del seu càrrec. La sentència es basa en el requeriment de la Junta Electoral Central (JEC) que va ordenar retirar una pancarta del balcó del Palau de la Generalitat a favor de la llibertat dels presos i exiliats polítics.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha manifestat que ”els balcons i places del nostre país són espais de llibertat, altaveus de la democràcia i punts de trobada de compromís cívic ciutadà per fer uns pobles i ciutats millors, i no espais per a la censura o la repressió”. I ha afegit que “cap institució, i menys la Presidència de la Generalitat, pot ser inhabilitada per una pancarta reclamant llibertat i democràcia”.

El municipalisme català ha mostrat en repetides ocasions el seu compromís amb les institucions catalanes i amb la defensa de la llibertat i la democràcia, alhora que s’ha manifestat a favor de la llibertat dels presos i preses polítics i exiliats i exiliades, reclamant una solució dialogada i política al conflicte català.

Lluís Soler ha posat en relleu la gravetat de la inhabilitació del president de la Generalitat per part de la justícia espanyola: “Amb aquesta inhabilitació no es busca només tombar al president de la Generalitat, sinó que representa un atac frontal a la llibertat d’expressió, a la lliure manifestació de les idees polítiques, i al respecte pels drets humans de tots els homes i dones.”

L’entitat municipalista de referència a Catalunya s’ha volgut posar al costat del President Torra, de la Generalitat i de la resta d’entitats i agents polítics, socials i cívics per treballar en una resposta unitària, cívica i democràtica. Al mateix temps, ens sumem a les convocatòries fetes per l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i AMI a les 7 de la tarda davant dels ajuntaments.

 

Manifest municipalista de rebuig a la sentència del TS d'inhabilitació al M. Hble. President de la Generalitat, Quim Torra i Pla