IniciActualitat › Participem en l'acte d'inauguraci...

Participem en l'acte d'inauguració de la Setmana del Govern Obert 2023

20 març de 2023

Lluís Corominas, director de la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG) de l'ACM, ha participat en l'acte d'obertura de la Setmana del Govern Local que ha tingut lloc avui dilluns 20 de març a l'auditori del Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya. Es tractava del tret de sortida a diferents esdeveniments que tindran lloc a diversos punts de Catalunya fins al 24 de març i que giraran al voltant de la transparència, el retiment de comptes i la governança propera i participativa on el ciutadà se situa al centre. 

En aquesta línea, el proper dimecres 22 de març, l'ACM, a través de la FTBG, organitza el webinar 'L’avaluació de riscs: els Plans d’Integritat versus la planificació de les actuacions de control financer', que s'emetrà en directe a través de les nostres xarxes socials, d'11.00 a 12.00 h. del matí. La sessió, impulsada conjuntament amb  la Intervenció de la Diputació de Girona té l'objectiu d'explicar la metodologia per l’anàlisi de riscos d’integritat i el pla anual de control financer que amdues entitats han desenvolupat conjuntament, amb el suport de la consultora Daleph. També, posar-la a disposició dels òrgans interventors dels ens locals de Catalunya.

Podeu consultar el programa del webinar i inscriure-us en el següent ENLLAÇ.

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha presidit l’acte d’obertura de la Setmana del Govern Obert 2023, que se celebra del 20 al 26 de març impulsada per l'organització internacional Open Government Partnership (OGP). La Setmana del Govern Obert és un esdeveniment a escala mundial que fa una crida a transformar la manera en què els governs responen a les necessitats de la ciutadania aplicant els principis del govern obert: participació, transparència i col·laboració publicoprivada. Entre els actes organitzats per la Generalitat destaca la jornada centrada en la nova Llei de participació ciutadana i en l’Assemblea Ciutadana pel Clima del dia 21 i el lliurament del premi Participa a l’Escola, el proper dia 23; també la jornada "Accedeix a la informació pública, hi tens dret!", el 22 de març; i la jornada sobre integritat i ètica pública "Com aconseguir que el Codi ètic del servei públic de Catalunya sigui present en la vida pública?", que es dividirà en dues sessions que tindran lloc el 23 i 30 de març.