IniciActualitat › Tot a punt per a la segona edició del Semin...

Tot a punt per a la segona edició del Seminari sobre fons europeus per als ens locals

27 setembre de 2021
  • Organitzat per DIPLOCAT, l’ACM i l’FMC, l’inaugurarà la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert el 29 de setembre

  • El seminari promou eines que estan a l’abast dels municipis per obtenir finançament europeu

DIPLOCAT, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, organitzen a partir d’aquest dimecres, 29 de setembre, la segona edició del Seminari sobre fons europeus destinat als ens locals catalans. La segona edició repeteix l’èxit de la primera i ja compta amb 190 inscrits.

El secretari d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Gerard Figueras, donarà el tret de sortida al seminari, que s’allargarà fins al mes de febrer de 2022 i es farà de manera telemàtica. També participaran en la inauguració la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster; la presidenta de l’FMC i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau; i la secretària general de l'ACM, Joana Ortega. La inauguració tindrà lloc a les 15.30h del 29 de setembre.

Aquest seminari se centra en les oportunitats de finançament europeu que hi ha per als ens locals catalans. En el decurs del seminari, experts de la Comissió Europea, de la Generalitat, professors universitaris i representants d’administracions locals amb experiència en la gestió d’aquests fons promouran les diferents eines que hi ha a l’abast pel món local per accedir al finançament europeu en diversos àmbits (ensenyament, inclusió social, cooperació, recerca, justícia o salut, entre d’altres) com per donar a conèixer les millors pràctiques per obtenir els ajuts, vigents durant el període 2021-2027. A diferència de l'edició anterior, enguany s'ha adaptat el programa del curs, dedicant diferents sessions als ajuts Next Generation.

ENLLAÇ al programa del 2n Seminari