Inici › Formació › De l'atenció centrada en la persona al...
De l'atenció centrada en la persona al self directed support. Edició Vegueria Girona (formació no presencial)
Data curs
23 setembre de 2022 a 04 novembre de 2022
NOMÉS PER ABSS GIRONA
Noves tendències en intervenció als Serveis Socials bàsics. Programa de formació-acció per als equips de Serveis socials municipals i comarcals, en format virtual. Es vol generar coneixement, habilitats, actituds i motivació en els equips professionals de Serveis Socials del municipals i comarcals per implementar en l’atenció primària la visió, l’enfocament i la metodologia de treball de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i del Self-directed Suport. Desenvolupar en aquests/es professionals un lideratge inspirador, transformador i efectiu en relació als seus equips a fi que, per mitjà de la col·laboració i la co-creació, desenvolupin i implementin un model propi d’atenció per als Serveis Socials bàsics del municipi o comarca basat en les noves tendències internacionals en aquest àmbit. Elaborar de manera dialogada i participada una pauta clara per a la implementació de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i del Self-directed Suport en els Serveis Socials Bàsics locals.
Objectius
Noves tendències en intervenció als Serveis Socials bàsics. Programa de formació-acció per als equips de Serveis socials municipals i comarcals, en format virtual. Es vol generar coneixement, habilitats, actituds i motivació en els equips professionals de Serveis Socials del municipals i comarcals per implementar en l’atenció primària la visió, l’enfocament i la metodologia de treball de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i del Self-directed Suport.
Desenvolupar en aquests/es professionals un lideratge inspirador, transformador i efectiu en relació als seus equips a fi que, per mitjà de la col·laboració i la co-creació, desenvolupin i implementin un model propi d’atenció per als Serveis Socials bàsics del municipi o comarca basat en les noves tendències internacionals en aquest àmbit. Elaborar de manera dialogada i participada una pauta clara per a la implementació de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i del Self-directed Suport en els Serveis Socials Bàsics locals.
Programa
El programa en el seu conjunt busca aconseguir una repercussió aplicada, amb un anar i venir continu de la teoria a la pràctica i la reflexió sobre aquesta, amb la finalitat d’elaborar de manera participada i dialogada, per mitjà del taller conjunt final i de la tutorització individual, una pauta clara per a la implementació en el municipi/comarca d’un model d’intervenció en l’atenció primària de Serveis Socials basat en l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i el Self-directed Suport. A l’inici del curs es farà una sessió de presentació, en la qual es recolliran les expectatives dels/les participants; de cada sessió es demanarà resposta a una enquesta d’avaluació; i al final de les sessions es realitzarà una avaluació del curs de forma grupal amb tots/es els/les professionals participants.
Taller 1: (23 de setembre de 9.00 a 11.00 h.): “Marc teòric de l’Atenció Centrada en la Persona i del Self directed Suport”
Taller 2: (23 de setembre d´11.30 a 13.30 h.): “ACP i Self-directed Support en la intervenció amb persones amb discapacitat”
Taller 3: (7 d´octubre de 9.00 a 11.00 h.): “ACP i Self-directed Support en la intervenció amb persones sense llar”
Taller 4: (7 d´octubre d'11.30 a 13.30 h.): “ACP i Self-directed Support en la intervenció amb persones grans”
Taller 5: (21 d´octubre de 9.00 a 11.00 h.): “ACP i Self-directed Support en la intervenció amb persones amb problemes de salut mental i/o addiccions.”
Taller 6: (21 d´octubre d'11.30 a 13.30 h.): “ACP i Self-directed Support en la intervenció amb infancia i famílies en risc”
Taller 7: (4 de novembre de 9.00 a 11.00 h.): “ACP i Self-directed Support en la intervenció amb dones víctimes de violències masclistes”
Taller 8: (4 de novembre d'11.30 a 12.30 h.): “Transformar la intervenció als Serveis Socials bàsics. Recapitulació i conclusions”
Formadors
Sra. Núria Fustier, doctora en Treball Social i Llicenciada en Dret, professora de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona. Amb 25 anys d’experiència en Serveis Socials: direcció dels Serveis Socials de Santa Coloma de Gramenet; avaluació i planificació a la Diputació de Barcelona (Cercles de Comparació Municipal); i membre de l’equip del I Pla Estratègic de Serveis Socials de Catalunya.
Sr. Josep Maria Solé, advocat. Secretari del patronat de la Fundació iSocial. Director de SUPPORT Fundació Tutelar Girona. Patró i president del Consell Social de la Fundació Institut Guttman. Vicepresident de la Fundació DRISSA. Vice-president de la Fundació Campus Arnau d’Escala. Membre de la junta directiva de l’European Association of Service Providers for Persons with Disabilities (EASPD).
Sra. Marta Llobet, Doctora en Sociologia, Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia i Diplomada en Treball Social, professora agregada en el Grau de Treball Social i en diversos màsters a la UB i en altres universitats Ha coordinat la Recerca avaluativa del Programa Primer la Llar Housing first impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i focalitzat amb persones ensituació de sensellar i en exclusió social severa.
Sra. Yolanda Domingo, Treballadora Social de PSI (Pla de Serveis Individualitzat) de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata de Reus, com a gestora de casos amb Trastorns Mentals Severs Postgrau en Intervenció Social a l'àmbit de la Salut Mental, Màster Universitari de Treball Social Sanitari i Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa Professora associada de la URV
Sra. Chus Rodríguez, Llicenciada en psicologia, psicopedagogia i graduada en treball social Màster en maltractament i violències masclistes, i màster en psicologia jurídica i forense Directora del Servei d'intervenció especialitzada en violències masclistes del Baix Llobregat, gestionat per ABD (Associació Benestar i Desenvolupament)
Sr. David Rodríguez, Treballador social, habilitat com educador social i format en teràpia i intervenció familiar sistèmica Vocal de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Fa més de 30 anys que treballa amb infants, adolescents i joves en situació de vulnerabilitat i les seves Membre fundador de les fundacions MAIN, IDEA i EVEHO. Professor associat de la Universitat de Barcelona.
Núria Ambrós, llicenciada en psicologia, diplomada en magisteri, en educació social i en gestió de l'aprenentatge en les organitzacions, i màster en integració de persones amb discapacitat intel·lectual
Pilar Cañabate, cap de la Unitat de Treball Social i coordinadora de Recerca Social d'ACE alzheimer center Barcelona. És doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona i Màster en Bioètica i Dret per la mateixa Universitat.