IniciFormació › 4_Taller preelectoral: L’organització del...

4_Taller preelectoral: L’organització del procés electoral (matí – formació online)

Data curs
24 febrer de 2023
Contacte de formació

Eva Batayé (eva.bataye@acm.cat)  - Tel. 934961616 Ext.107

El 28 de maig hi ha eleccions municipals i amb aquest horitzó proper continuem programant diferents cursos i tallers amb l'objectiu que tothom que vulgui esdevenir càrrec electe local a Catalunya tingui l'oportunitat de millorar les seves capacitats i competències.

La segona edició de cursos i tallers preelectorals ofereix novetats en habilitats directives, ús de tecnologies i formació en el procés electoral. Creiem que són eines útils tant per encarar una campanya electoral com per exercir responsabilitats públiques des del govern municipal i que, en qualsevol cas, desitgem que puguin acompanyar els nostres electes durant tota la seva vida política del proper cicle municipal. Amb l'ànim de fer accessible la formació a tots els municipis i a totes les persones electes locals del país, us presentem un seguit de cursos i tallers en format intensiu i breu, de matí o tarda, tant presencials com virtuals, i dels quals ja està oberta la inscripció.

D'altra banda, un cop celebrades les eleccions, a partir del juny de 2023 i fins al desembre, el catàleg de formació oferirà un seguit de formacions postelectorals, útils per acompanyar i ajudar als electes locals a iniciar el seu camí com a responsables públics locals.

PROGRAMA

9.00-9.45 h. Marc legislatiu i jurisprudencial en matèria electoral local

Sr. Francesc Xavier Urios Aparisi, advocat de la Generalitat, Gabinet Jurídic, Generalitat de Catalunya

9.50-10.50 h. Les actuacions del govern en funcions: les restriccions en l’activitat institucional i dels electes locals en període electoral

Sr. Marc Marsal Ferret, advocat i ex-membre de la Junta Electoral Provincial de Barcelona i de la Junta Electoral de Zona de Barcelona

10.55-11.55 h.  El procediment per a l’elecció dels càrrecs electes. Les funcions del secretari municipal com a delegat de la junta electoral de zona.

Sra. Llum Bruno Garcia, secretària general, Consell comarcal del Bages

12.00-13.00 h. Taller pràctic. Aspectes pràctics de l’organització electoral

Sr. Roger Cots Valverde, vicesecretari general, Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

DESTINATARIS
  • Càrrecs electes locals  i candidats/es de les properes eleccions municipals.
DADES D'INTERÈS

Places limitades 

Data: Divendres, 24 de febrer de 2023

Horari: De 9.00 a 13.00 h.

Format: Online. 

Lloc:  Plataforma zoom ACM-FAAEE

 

 

INSCRIPCIÓ