IniciFormació › 20_Tanquem mandat, l'avaluació de les ...

20_Tanquem mandat, l'avaluació de les polítiques públiques (formació no presencial)

Data curs
06 octubre de 2022 a 10 octubre de 2022

El 28 de maig de l’any vinent hi ha eleccions municipals i amb aquest horitzó proper hem programat diferents cursos i tallers amb l’objectiu que, tothom que vulgui esdevenir càrrec electe local a Catalunya, tingui la oportunitat de millorar les seves capacitats i competències.

El catàleg de cursos i tallers preelectorals que organitza l’ACM a través de la Fundació Aula d’Alts Estudis d’Electes  per aquest 2022 i 2023 es centra en la formació en habilitats directives: el lideratge, la gestió d’equips o les tècniques o habilitats comunicatives. Creiem que són eines útils tant per encarar una campanya electoral com per exercir responsabilitats  públiques des del govern municipal, i que en qualsevol cas, desitgem que puguin acompanyar els nostres electes durant tota la seva vida política del proper cicle municipal.

Amb l’ànim de fer accessible la formació a tots els municipis i a totes les persones electes locals del país, us presentem un seguit de cursos i tallers en format intensiu i breu, tant presencials com virtuals, que es desenvoluparan des del 7 de juny dins el 14 de juliol, i del 19 de setembre fins el 2 de desembre de 2022, i dels quals ja està oberta la inscripció.

Programa

El curs pretén fer una aproximació a la pràctica d’avaluació de programes, serveis o projectes realitzats. L’objectiu general del curs és saber com podem generar coneixement sobre qualsevol realització de l’obra de govern municipal (política, programa, servei, obra pública, projecte) per tal d’explicar feina feta i afavorir una major transparència democràtica cap a la ciutadania quan es gestionen recursos públics.

Objectius
  1. Familiaritzar-se amb l’avaluació i els conceptes estretament relacionats amb la mateixa, com per exemple, seguiment, modalitats avaluatives, efectes, indicadors, eficàcia, etc.
  2. Conèixer les principals etapes del disseny avaluatiu com també reflexionar sobre les principals dificultats i estratègies en cada una d’elles, amb la finalitat de què l’alumnat pugui plantejar un cas d’avaluació real d’allò que hagin realitzat en els seus municipis
Dades d´interès

Formadora: Montserrat Simó Solsona és professora del departament de sociologia de la Universitat de Barcelona. La seva expertesa és en avaluació de polítiques públiques i la metodologia d’investigació social. La seva tesi doctoral va consistir en plantejar i executar el disseny avaluatiu d’un programa d’atenció social per adolescents en risc social lleu o moderat del centre històric de Lleida en el marc del Pla de Barris.

Dates: 6 i 10 d´octubre

Horari: de 16 a 19h

Format: a través plataforma zoom ACM

INSCRIPCIÓ