IniciActualitat › Encetem les jornades de contractació públi...

Encetem les jornades de contractació pública local al territori amb la primera sessió al Penedès

21 setembre de 2023

Més d'una cinquantena de tènics locals o personal que es dedica a temes de contractació a l'administració local han participat aquest dijous 21 de setembre a la primera sessió sobre contractació pública local, organitzada per l'ACM. La sessió ha tingut lloc a Vilafranca del Penedès i adreçada a tècnics de la vegueria del Penedès. El president del Consell Comaral de l'Alt Penedès, Xavier Lluch, ha fet la benvinguda.

La jornada pretén oferir una mirada pràctica a la Llei de Contractes del Sector públic i ajudar les persones que participen en la contractació pública local a simplificar i agilitzar la seva feina. Així, en una primera part teòrica s'ha posat el focus en la necessitat de realitzar una anàlisi prèvia a la contractació per, després, poder organitzar-la i simplificar-la amb les eines que ofereix la legislació vigent . També, s'aprofundirà en la contractació conjunta. HI han participat el cap de contractació de l'Ajuntament de Martorelles, Adrià Soler, i la secretària del Consell Comarcal del Bages, Llum Bruno.

En una segona part, els participants han participat en uns tallers pràctics centrats en casos basats en el contingut explicat en la primera part, en format de taller col·laboratiu. La idea de la sessió és que els participants puguin compartir els dubtes, qüestions i fer propostes adaptades a les diferents realitats, amb l’acompanyament de les persones ponents de cada sessió, per tal de trobar solucions pràctiques i innovadores. La sessió també busca facilitar el treball en comú i la interacció entre els assistents.

En total hi ha previstes 8 sessions de contractació pública al territori. La propera prevista és el 26 de setembre a Montblanc, per als tècnics de la vegueria del Camp de Tarragona.

Properes sessions de contractació: