IniciFormació › 2_Taller preelectoral: Com negociar un gover...

2_Taller preelectoral: Com negociar un govern de coalició (formació presencial)

Data curs
22 febrer de 2023
Contacte de formació

Eva Batayé (eva.bataye@acm.cat)  - Tel. 934961616 Ext.107

El 28 de maig hi ha eleccions municipals i amb aquest horitzó proper continuem programant diferents cursos i tallers amb l'objectiu que tothom que vulgui esdevenir càrrec electe local a Catalunya tingui l'oportunitat de millorar les seves capacitats i competències.

La segona edició de cursos i tallers preelectorals ofereix novetats en habilitats directives, ús de tecnologies i formació en el procés electoral. Creiem que són eines útils tant per encarar una campanya electoral com per exercir responsabilitats públiques des del govern municipal i que, en qualsevol cas, desitgem que puguin acompanyar els nostres electes durant tota la seva vida política del proper cicle municipal. Amb l'ànim de fer accessible la formació a tots els municipis i a totes les persones electes locals del país, us presentem un seguit de cursos i tallers en format intensiu i breu, de matí o tarda, tant presencials com virtuals, i dels quals ja està oberta la inscripció.

D'altra banda, un cop celebrades les eleccions, a partir del juny de 2023 i fins al desembre, el catàleg de formació oferirà un seguit de formacions postelectorals, útils per acompanyar i ajudar als electes locals a iniciar el seu camí com a responsables públics locals.

PROGRAMA

El curs abordarà tots aquells elements pràctics que intervenen en l’escenari de negociació d’un govern de coalició en un context polític municipal. Posteriorment, es desgranaran els principals objectius a curt i mig termini, i com es poden assolir atenent a la  classificació dels governs de coalició. Finalment, s’analitzaran dos aspectes clau per a la formalització d’un govern de coalició: la distribució de parcel·les de poder entre els partits coalitzats i l’establiment de protocols pel bon funcionament intern.

Continguts

 1.Concepte de govern de coalició

2.Factors clau de l’escenari de negociació de governs de coalició

3.Objectius dels governs de coalició

4.La distribució de regidories

5.Protocols de funcionament intern dels governs de coalició

DESTINATARIS
  • Càrrecs electes locals  i candidats/es de les properes eleccions municipals.
DADES D'INTERÈS

Places limitades 

Data: Dimecres, 22 de febrer de 2023

Horari: De 16.00 a 19.00 h.

Format: Presencial

Lloc:  Aula formació ACM 
Carrer València, 231, 5a planta
Barcelona

Docent: Jordi Matas Dalmases. Catedràtic de Ciència Política UB

 

INSCRIPCIÓ