IniciACMHistòria › 2008

2008

En un acte unitari la Comissió Municipalista, constituïda per l'ACM i l'FMC, va reivindicar el 10 de setembre al Palau de la Generalitat un nou model de finançament pels municipis. Més de 250 alcaldes i alcaldesses de Catalunya van participar en l'acte per donar suport al Govern de la Generalitat en la seva negociació amb Madrid.

El 21 de febrer s’elegeix Jordi Xargay, president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, com a nou president del Fòrum Comarcal en substitució de Gonçal Serrate, expresident del Consell Comarcal del Segrià.

Mentrestant, Miquel Buch presideix el Fòrum de Joves Regidors. Es funda el Consorci Català pel Desenvolupament Local, entitat orientada a dinamitzar socialment i econòmicament els territoris de Catalunya.

El 8 de maig la Diputació de Barcelona decideix adherir-se a l'ACM, de manera que l'entitat municipalista per primera vegada compta amb les 4 diputacions com a sòcies. D'altra banda, l'ACM impulsa, juntament amb CCOO i UGT, un pla de pensions per als treballadors de l'administració local.