IniciACMHistòria › 2009

2009

El 2009 va ser l'any de celebració dels 30 anys d’ajuntaments democràtics amb actes a Barcelona, Tarragona i Mollerussa. El Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona va acollir el 16 d'abril l'acte més rellevant.

El 14 d’abril es crea la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals amb l'objectiu de promoure l’actualització formativa de tots aquells àmbits del sector públic local.

També es posa en marxa la Fundació per a la Prevenció de Riscos Laborals (Risclab), un servei de prevenció destinat als ens locals per aplicar totes les normes relatives a la prevenció i els riscos laborals.

El 15 de maig l'ACM, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Girona i l'Institut Català de les Dones, va organitzar el 1r Congrés Dona i Municipi, amb la presència d'unes 150 alcaldesses, regidores i personal de l'administració local. L'objectiu era compartir experiències i reflexions sobre la dona electa local.

El 30 d'octubre es posa en marxa el Màster en Govern Local, després de 10 edicions com a Postgrau. Es tractava d'una oferta formativa pionera a l'Estat espanyol en quant a formació d'electes.