IniciACMHistòria › 2010

2010

S'aprova la creació del Consell de Governs Locals de Catalunya, nou òrgan de representació municipal, integrat per l'ACM i l'FMC.

Després del servei d'assegurances, prevenció de riscos i plans de pensions, l'ACM enceta el camí cap a la Central de Compres del món local amb la primera licitació de subministrament elèctric per a entitats municipals. A través del CCDL (Consorci Català per al Desenvolupament Local) s'adjudica l'acord marc per facilitar la contractació centralitzada de subministrament d'energia elèctrica als ens locals a millors preus i amb estalvi de procediments. A l'acord s'hi adhereixen la meitat dels ens locals catalans, que veuen reduïda la factura elèctrica.

El 12 de juliol el Consell Nacional de l'ACM aprova la ponència "El municipi: 30 anys de dignitat". L'ACM estrena nova imatge corporativa, nova web i renovació de les instal·lacions. 

El 22 de gener s'inaugura la primera edició de les Matinals Prat de la Riba, un seminari d'actualització que apropa la realitat als electes locals mitjançant conferències i tallers pràctics. A nivell formatiu, també es posa en marxa la primera edició del Postgrau en Lideratge i Governança Local destinat a càrrecs electes joves.