IniciACMHistòria › 2011

2011

L'1 d'octubre de 2011 se celebra la catorzena Assemblea de l'ACM al CaixaFòrum de Barcelona, on s’elegeix Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, com a nou president de l’ACM en substitució de Salvador Esteve.

A finals del mes d'octubre (27 octubre) es constitueix el Consell de Governs Locals de Catalunya com a òrgan de respresentació dels municipis a les institucions de la Generalitat. Aquest organisme, previst per l’Estatut i que no suposa cap cost econòmic, compartirà amb el Govern la gestió i decisions del món local. S'acorda que la presidència sigui rotatòria entre els presidents de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM)

El Consell Nacional de l'ACM, celebrat el 16 d'abril a Tortosa, aprova la ponència "Proposta catalana de finançament local", que posa les bases de la futura llei de finançament local. Es commemora el 30è aniversari de la fundació de l'ACM i Marc Pifarré és nomenat secretari general de l’ACM el 28 d'octubre. 

L'11 d'abril es commemora el 32è aniversari dels ajuntaments democràtics en el marc del Dia del Municipi. En un acte conjunt entre ACM i FMC es fa un reconeixement als càrrecs electes que des del 1979 (primeres eleccions democràtiques) exerceixen el càrrec.

A finals d'abril s'acaba la primera edició del Màster en Govern Local, impartitat per l'ACM a través de la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes conjuntament amb la UAB. El primer màster d'aquestes característiques de l'estat espanyol.