IniciACMHistòria › 2015

2015

El Fòrum Comarcal de l'ACM publica el llibre '25 anys dels Consells comarcals i del Conselh Generau d'Aran', repassant la feina feta i reivindicant-la com a òrgans de cohesió territorial.

Mentrestant, el món local té el repte d'adaptar-se i aplicar la Llei de transparència. Per això, les entitats municipalistes signen un conveni amb el Govern de la Generalitat per fomentar el seu desplegament i dotar els 948 municipis catalans d'eines per estructurar portals a l'abast de la ciutadania.

De la mà de l'Associació de Municipis per la Independència, l'ACM inicia una campanya per potenciar la sobirania fiscal. 'Construïm estat. Paguem a Catalunya' pretén que els ajuntaments, consells comarcals i diputacions ingressin els impostos que paguen a l'Agència Tributària de Catalunya.

Lleida acull el 15 d'octubre la 17a Assemblea de l'ACM que serveix per reelegir Miquel Buch com a president de l'entitat que es posiciona durant l'any a favor de l'acollida de refugiats sirians i dóna suport als imputats per la consulta del 9N (Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs).

El 19 de novembre es fa una assemblea del Fòrum de Joves Electes que suposa un relleu a la presidència. David Font deixa el càrrec després de quatre anys i el substitueix Ferrran Estruch, alcalde de Cardona. Mentrestant, el Fòrum Comarcal reunit en assemblea decideix que Jordi Xargay, continuï presidint l'òrgan de representació comarcal.

Al mateix temps s'inicia la campanya per derogar la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) obtenint el compromís de tots els partits amb representació parlamentària, excepte el PP i C's.

Els equips de multifunció i d'impressores, el paper d'oficina i la maquinària tècnica s'incorporen a la Central de Compres del món local perquè els ens locals puguin adquirir-ne. El número d'ens locals que compren o adquireixen productes o serveis sobrepassa els 800.