IniciACMHistòria › 2013

2013

El 2013 és un any marcat per la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL) que aprova el Govern de l'estat espanyol. L'ACM, des d'un bon inici, es posiciona en contra d'aquesta normativa per considerar que és una retallada de serveis als ciutadans.

A finals d'any l'ACM va liderar, juntament amb l'FMC, una campanya en contra de la LRSAL. Es van proposar mocions de rebuig als ens locals catalans i es va arribar a interposar un recurs al Tribunal Constitucional que va comptar amb el suport de mocions més de 2.000 ajuntaments de l'estat espanyol.

Mentrestant, l'edifici de la Pedrera acull al mes de febrer la quinzena Assemblea de l'ACM, que enceta el procés per definir el futur municipalisme català.

L'ACM també consolida la seva aposta com a Central de Compres del món local. A l'octubre adjudica l'acord marc per la compra agregada de vehicles policials i de serveis generals per als municipis.

Paral·lelamlent, l'ACM posa en marxa la primera aplicació per a mòbils destinada específicament per al món local i sobre el municipalisme. A nivell formatiu, es posa en marxa el primer Postgrau de Gestió pública dels Serveis Socials.