IniciACMHistòria › 2016

2016

Durant el 2016, l'ACM va complir 35 anys d'història al servei del món local, en la 18a Assemblea que es va celebrar el 8 d’octbure a Cornellà de Llobregat, amb la participació del president de la Generalitat, Carles Puigdemont. L'ACM va néixer el 3 d’octubre de 1981 amb la voluntat de ser una veu per als municipis i oferir serveis per a facilitar la gestió del dia a dia.

Al llarg de l'any, l'ACM va impulsar la Convenció Municipalista amb l'objectiu de definir els futurs ajuntaments catalans. Per això, es van fer sis debats sectorials per definir com volem que sigui el món local del futur amb la participació d'electes d'arreu de Catalunya.

També es va fer un front comú de suport als ajuntaments investigats per l'Audiència Nacional per haver aprovat uan moció de suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya amb un acte en defensa de la llibertat d’expressió i contra la judicialització i es vamantenir el suport explícit als investigats per haver organitzat la consulta del 9N de 2014.

A nivell formatiu, es manté l'oferta de postgraus, màsters i cursos i jornades i, per exemple, s’inicia el primer Postgrau en contractació administrativa i gestió dels serves públics dels ens locals i es pubilca la primera guia de xarxes socials específica per a càrrecs electes i ens locals.

Dins l'aposta per la Central de Compres del món local, s'afegeix un nou servei amb la possibilitat d'adquirir o llogar equips informàtics que responguin a les necessitats dels ens locals. I es fa una aposta per difondre i comunicar millor amb l'estrena de la nova pàgina web de l'ACM.