S’ha publicat al DOGC, el dia 22 de novembre de 2024 la Resolució ARP/4120/2024, de 19 de novembre, per la qual es convoquen determinades línies dels ajuts de minimis per al foment i la protecció de la gastronomia catalana corresponents a l'any 2024 (ref. BDNS 797874).
OBJECTE I FINALITAT
Aquesta Resolució té per objecte convocar els ajuts de minimis per al foment i protecció de la gastronomia catalana d'acord amb les bases reguladores aprovades en l'Ordre ARP/228/2024, d'11 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis per al foment i la protecció de la gastronomia catalana (DOGC núm. 9290, 14.11.2024), per a les línies d'ajut 4, 5 i 6 de l'annex 1 de l'Ordre esmentada.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que desenvolupin a Catalunya les activitats subvencionades següents, segons cada línia d'ajut:
- Línia 4
a. Entitats de l'Administració local de Catalunya: ajuntaments, entitats municipals descentralitzades, mancomunitats de municipis, consorcis d'ens locals i consells comarcals, i també els ens públics que en depenen.
b. Persones físiques o jurídiques que es dediquen al foment i la promoció de la gastronomia.
c. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre que es dediquin al foment i la promoció de la gastronomia i així consti en els seus estatuts.
d. Les cambres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació de Catalunya.
- Línia 5
a. Centres de formació on s'ofereixi formació reglada en l'àmbit de la família professional d'hostaleria i/o d'indústries agroalimentàries.
b. Centres o institucions o escoles universitàries on s'ofereixin estudis gastronòmics i/o agroalimentaris.
c. Centres de recerca gastronòmica.
d. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre que es dediquin al foment i la promoció de la gastronomia i així consti en els seus estatuts.
e. Persones físiques i jurídiques dedicades a l'organització i la gestió de projectes relacionats amb la ciència aplicada a la gastronomia, com congressos, estudis i formacions.
- Línia 6
a. Associacions, fundacions i entitats privades sense ànim de lucre que es dediquin al foment i la promoció de la gastronomia i així consti en els seus estatuts.
b. Persones físiques i jurídiques dedicades a l'edició de publicacions i la creació de continguts audiovisuals i digitals en l'àmbit de la gastronomia.
QUANTIA
Els ajuts d'aquesta convocatòria estan dotats amb un import màxim de 619.000 euros, que es distribueixen de la manera següent:
- Per a la línia d'ajut 4, per a l'organització d'activitats gastronòmiques en fires, mercats i altres esdeveniments similars de l'àmbit agroalimentari, així com per les actuacions dirigides a donar continuïtat a fires tradicionals, un import màxim de 205.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:
. Sublínia 4.1: exhibicions i tallers de gastronomia tradicional catalana realitzats en viu per cuiners o professionals de la cuina, amb un import de 100.000,00 euros.
. Sublínia 4.2: actuacions per donar continuïtat a fires tradicionals de més de 50 anys d'antiguitat, amb incidència econòmica en el sector agropecuari i en el territori rural, amb un import de 105.000,00 euros.
- Per a la línia d'ajut 5, per al foment de la recerca, innovació, transferència i formació en gastronomia, un import màxim de 205.000,00 euros, distribuïts de la manera següent:
. Sublínia 5.1: estudi i difusió de la gastronomia tradicional catalana, la seva diversitat territorial, la seva evolució i els diferents elements i agents que la componen, amb un import de 50.000,00 euros.
. Sublínia 5.2: investigació i transferència en l'àmbit de la gastronomia tradicional catalana i la seva innovació, amb un import de 50.000,00 euros.
. Sublínia 5.3: organització de congressos d'àmbit nacional i/o internacional, l'eix central dels quals sigui la gastronomia i incloguin en el seu programa sessions i activitats dedicades a la gastronomia tradicional catalana i els productes que la identifiquen, amb un import de 105.000,00 euros.
- Per a la línia d'ajut 6, per a la promoció digital i audiovisual de la gastronomia, un import màxim de 209.000,00 euros.
SOL·LICITUDS
El termini de presentació de sol·licituds, en el cas de les línies 4, 5 i 6, és de cinc dies naturals, que computa des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).