S’ha publicat al DOGC, el dia 3 de juliol de 2023 la Resolució ACC/2357/2023, de 27 de juny, per la qual es convoquen els ajuts, per a l'any 2023, destinats a fomentar les captures de senglar per disminuir la seva densitat en el medi i contribuir a la prevenció i lluita contra les patologies del senglar que poden afectar les espècies ramaderes i per promoure l'aprofitament de la carn procedent de les peces capturades a fi d'introduir-la en el circuit de comercialització, mitjançant el seu transport i recepció als punts logístics de carn de caça (PLCC) i/o establiments de manipulació de carn de caça (EMCC) (ref. BDNS 705735).
OBJECTE I FINALITAT
Aquesta Resolució té per objecte convocar per a l'any 2023 els ajuts destinats a fomentar les captures de senglar per disminuir-ne la densitat al medi i contribuir a la prevenció i lluita contra les patologies del senglar que poden afectar les espècies ramaderes i per promoure l'aprofitament de la carn procedent de les peces capturades a fi d'introduir-la en el circuit de comercialització, mitjançant el seu transport i recepció als punt logístics de carn de caça (PLCC) i/o establiments de manipulació de carn de caça (EMCC). Aquests ajuts es regeixen per l'Ordre ACC/172/2022, de 13 de juliol (DOGC núm. 8711, de 18.7.2022), modificada per l'Ordre ACC/231/2022, de 20 d'octubre (DOGC núm. 8779, de 25.10.2022).
ENTITATS BENEFICIÀRIES
Seran entitats beneficiàries les següents:
En el cas de la línia 1.1: les societats i associacions de caçadors que siguin entitats sense ànim de lucre, els caçadors associats de les quals hagin caçat senglars en el període que determini la convocatòria corresponent.
En el cas de la línia 2.1: les societats i associacions de caçadors i les empreses gestores dels PLCC que es facin càrrec del transport, d'acord amb la normativa vigent, dels exemplars caçats en el territori de Catalunya des del punt de captura fins a un PLCC o EMCC.
En el cas de la línia 2.2: les empreses gestores d'un o més PLCC que hagin realitzat la seva activitat legalment, d'acord amb l'article 2.1 h) del Decret 9/2019, de 8 de gener, ubicats en el territori de Catalunya, que hagin rebut exemplars de senglar capturats en el territori de Catalunya en el període que determini la convocatòria corresponent.
En el cas de la línia 2.3: les persones titulars o empreses gestores dels PLCC que realitzin les actuacions establertes a la línia i detallades a l'apartat 5 d).
QUANTIA
Els ajuts que preveu aquesta Ordre, per un import total d'1.057.000 €. Línia 1.1:
a) 20 euros per senglar caçat i destinat a comercialització, amb un mínim de 40 senglars, en el cas que les captures s'hagin produït a les zones d'elevada densitat de senglars definides en la convocatòria corresponent, amb un màxim de 20.000 euros per persona beneficiària.
b) 18 euros per senglar caçat i destinat a comercialització, amb un mínim de 40 senglars, en el cas que les captures s'hagin produït en la resta de zones, amb un màxim de 20.000 euros per persona beneficiària.
Línia 2.1: 5 euros pel transport de cada senglar des del punt de caça al PLCC o a l'EMCC, amb un mínim de 40 senglars transportats i un màxim de 20.000 euros per persona beneficiària.
Línia 2.2:
a) 10 euros per senglar entrat al PLCC, amb un màxim de 80.000 euros per persona beneficiària, en el cas d'empreses que col·laborin en la presa de mostres per al seguiment de la situació sanitària de les poblacions de senglars dins del Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge del DACC, d'acord amb l'annex VI del Decret 9/2019, de 8 de gener, i el Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge vigent. La col·laboració haurà de ser acreditada d'acord amb el punt 7.1 i) d'aquestes bases reguladores.
b) 8 euros per senglar entrat al PLCC, amb un màxim de 80.000 euros per persona beneficiària, en el cas d'empreses que no col·laborin en la presa de mostres per al seguiment de la situació sanitària de les poblacions de senglars dins del Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge del DACC.
Línia 2.3:
a) Per a la redacció del projecte constructiu d'un PLCC, un import màxim de 5.000 euros per PLCC. La subvenció serà del 100% del cost del projecte (amb el màxim establert en el paràgraf anterior) en el cas d'empreses que col·laborin en la presa de mostres per al seguiment de la situació sanitària de les poblacions de senglars dins del Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge del DACC, d'acord amb l'annex VI del Decret 9/2019, de 8 de gener, i el Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge vigent. La col·laboració haurà de ser acreditada d'acord amb el punt 7.1 i) d'aquestes bases reguladores. Per a la resta d'empreses, la subvenció serà del 80%.
b) Per a l'execució de la resta d'actuacions de millora definides en l'apartat 5 d) dels PLCC: màxim de 30.000 euros per PLCC en el cas d'un PLCC per sol·licitant. En el cas que un mateix gestor o titular de PLCC sol·liciti millores per a més d'un PLCC, màxim de 20.000 euros per cada PLCC.
La subvenció serà del 100% de l'import justificat en el cas d'empreses que col·laborin en la presa de mostres per al seguiment de la situació sanitària de les poblacions de senglars dins del Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge del DACC, d'acord amb l'annex VI del Decret 9/2019, de 8 de gener, i el Pla de vigilància sanitària de la fauna salvatge vigent. La col·laboració haurà de ser acreditada d'acord amb el punt 7.1 i) d'aquestes bases reguladores.
Per a la resta d'empreses, la subvenció serà del 80%.
c) L'import de l'ajut de la suma dels diferents conceptes de la línia 2.3 no podrà ser superior en cap cas a 50.000 euros per persona beneficiària.
SOL·LICITUDS
El termini de presentació de sol·licituds serà d'un mes a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució en el DOGC.