S’ha publicat al DOGC, el dia 1 de juny de 2023 la Resolució TER/1888/2023, de 26 de maig, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per a entitats que han adquirit o siguin cessionàries d'habitatges amb un préstec bonificat mitjançant els drets de tanteig i retracte o compra directa per destinar-los a lloguer social, dins la línia de finançament subscrita entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Institut Català de Finances, que provenen de la convocatòria 2022 (ref. BDNS 699314).
OBJECTE I FINALITAT
Aquesta Resolució té per objecte obrir la convocatòria per a la concessió de subvencions per a entitats que han adquirit o siguin cessionàries d'habitatges amb un préstec bonificat mitjançant els drets de tanteig i retracte o compra directa per destinarlos a lloguer social, dins la línia de finançament subscrita entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Institut Català de Finances, per atendre aquelles sol·licituds presentades a l'empara de la Resolució DSO/1862/2022, de 10 de juny (DOGC núm. 8691, de 17.6.2022), que no van poder ser estimades per exhauriment de la corresponent partida pressupostària.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
Poden ser entitats beneficiàries d'aquestes subvencions:
a) Els ajuntaments, els promotors públics, els promotors socials i les entitats socials de la Xarxa d'Habitatges d'Inserció adherits a l'Acord marc que adquireixin habitatges amb un préstec bonificat de la línia de finançament convinguda entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Institut Català de Finances.
b) Les entitats sense ànim de lucre cessionàries dels habitatges adquirits en el marc del finançament subscrit entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Institut Català de Finances per a l'adquisició d'habitatges destinats a lloguer social, que compleixin amb els requisits del següent apartat.
En aquest supòsit, tant les rendes de lloguer com les subvencions restaran empenyorades en garantia del retorn del préstec subscrit entre l'Institut Català de Finances i l'entitat titular adquirent de l'habitatge, i així s'haurà de fer constar al contracte de cessió entre l'entitat titular cedent i l'entitat cessionària.
QUANTIA
L'import màxim inicial de la dotació pressupostària d'aquesta convocatòria és de 250.000 euros. L'import de la subvenció per a cada habitatge és la diferència entre la renda o contraprestació objectiva i la renda o contraprestació ajustada.
La renda o contraprestació ajustada es calcula d'acord amb els percentatges següents:
El 15% dels ingressos ponderats de la unitat de convivència, si no superen el 0,89 de l'IRSC.
El 20% dels ingressos ponderats de la unitat de convivència, si no superen el 0,94 de l'IRSC.
El 30% dels ingressos ponderats de la unitat de convivència, si no superen l'1,86 de l'IRSC.
Els ingressos de la unitat de convivència es ponderen d'acord amb els coeficients següents:
- 1 membre: 1
- 2 membres: 0,93
- 3 membres: 0,83
- 4 membres: 0,77
- 5 membres o més: 0,70.
SOL·LICITUDS
Només s’admetran aquelles sol·licituds presentades d’acord amb la Resolució DSO/1862/2022, de 10 de juny (DOGC núm. 8691, de 17.6.2022), que no van poder ser estimades per exhauriment de la corresponent partida pressupostària.