S’ha publicat en el DOGC la RESOLUCIÓ TSF/2159/2018, de 14 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2018 per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars, que promou el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (ref. BDNS 416157).
Les bases reguladores d’aquesta subvenció es regulen per la ORDRE TSF/142/2018, de 3 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars.
OBJECTE I FINALITAT
Mitjançant la Resolució TSF/2159/2018 s’obre la convocatòria per a l'any 2018 per a la presentació de les subvencions previstes a la base 2.1 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/142/2018, de 3 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars (DOGC núm. 7681 de 8 d'agost de 2018).
D’acord amb la base 1 de l’Annex de la Ordre TSF/142/2018 l'objecte de l’Ordre és regular la concessió de subvencions destinades al finançament dels Projectes Singulars.
L'objectiu és reforçar l'ocupabilitat i les competències professionals de les persones no ocupades i no integrades en els sistemes d'educació o formació, mitjançant dues línies:
Línia 1: actuacions destinades a la millora de l'ocupabilitat d'acord amb el que s'estableix a la base 2 de l'annex 1 d'aquesta Ordre.
Línia 2: experiències professionals per a joves participants a les actuacions de la Línia 1 amb l'objectiu d'adquirir una experiència laboral.
En el marc del Fons Social Europeu, aquestes actuacions contribueixen a assolir els resultats definits per l'objectiu específic següent:
Les actuacions a portar a terme s'han d'encabir en el que determina el Pla Nacional d'Implementació de la Garantia Juvenil, corresponent a l'Objectiu temàtic 8: promoure la sostenibilitat i la qualitat en l'ocupació i afavorir la mobilitat laboral.
La Prioritat d'Inversió 8.2 recull la integració sostenible en el mercat de treball de les persones joves, en particular de les que es trobin sense ocupació i que no estiguin estudiant ni formant-se, incloent els que estan en risc d'exclusió social i joves de comunitats marginades.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
La base 3 de l’Annex de la Ordre TSF/142/2018 preveu que podran ser entitats beneficiàries de les actuacions de la Línia 1 les entitats, constituïdes legalment i amb establiment operatiu a Catalunya, següents:
a) Ens locals i les seves entitats dependents o vinculades. Les diferents àrees temàtiques que incideixen sobre les persones joves o sobre el col·lectiu que determini la convocatòria (educació, joventut, promoció econòmica, serveis socials, etc.) hauran de col·laborar i coordinar-se entre elles per presentar un projecte en comú.
En cas que l'entitat beneficiària sigui una entitat pública, i aquesta vulgui executar les actuacions mitjançant ens instrumentals, haurà d'indicar l'entitat que actuarà com a mitjà propi de l'entitat beneficiària, i que per tant tindrà recollit expressament en la norma que la crea o en els seus estatuts, que té la condició de mitjà propi i servei tècnic de l'entitat beneficiària d'acord amb el que estableix la Llei 9/2017 de 8 de novembre, de Contractes del Sector Públic per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les Directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014.
b) Organitzacions sindicals i patronals.
c) Entitats de titularitat pública o privada amb centre de treball o establiment operatiu a Catalunya.
d) Qualsevol altra entitat, empresa o persona física empresària que realitzi una activitat necessària per a la realització del projecte i que estigui especialitzada en algun dels serveis vinculats a les seves actuacions. El projecte pot ser presentat per una única entitat o per diverses entitats agrupades en un sol expedient:
- Si el presenta una única entitat, en serà l'única beneficiària.
- Si el presenta una agrupació d'entitats, totes les entitats tindran la condició de beneficiàries i estaran subjectes als drets i deures com a tals. Només una d'elles exercirà d'entitat perceptora i les altres tindran només la categoria de beneficiàries a efectes d'aquesta Ordre. L'entitat perceptora exercirà el paper de representant de l'agrupació durant tota la vida de la subvenció davant de l'Administració, i serà la que rebrà els pagaments i distribuirà a la resta d'entitats la part corresponent, alhora que coordinarà les diferents intervencions de les diferents entitats agrupades. Concretar aquesta agrupació de manera formal i com es procedirà en cada cas, depèn de la voluntat de les entitats implicades i s'emmarca en la relació privada entre elles.
En el cas d'agrupacions, s'haurà de fer constar expressament a la sol·licitud, indicant els compromisos d'execució que assumeix cadascun dels membres de l'agrupació, així com l'import de la subvenció a aplicar a cadascun d'ells. S'haurà de nomenar un representant o apoderat únic de l'agrupació, amb poders suficients per complir amb les obligacions que, com a beneficiari, corresponen a l'agrupació.
La relació entre els membres de l'agrupació es regularà mitjançant conveni o un altre instrument jurídic equivalent entre les entitats agrupades, que detallarà els compromisos, així com els drets i deures de les parts. La relació entre els membres de l'agrupació no tindrà caràcter contractual i en el supòsit que una entitat de caràcter públic exerceixi d'entitat perceptora no serà d'aplicació la llei de contractació del sector públic, sinó que es regularà i justificarà l'agrupació en base a l'interès social, al no afany de benefici econòmic de l'agrupació, i al valor de l'aportació al projecte per part d'agents claus que s'agrupen vers un objectiu compartit.
L'agrupació no es pot dissoldre fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció que preveuen l'article 100.4 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i l'article 65 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
TIPUS I QUANTIA D’AJUTS
L'import màxim destinat a la concessió d'aquestes subvencions per a aquesta convocatòria és de 31.000.000€.
La quantia dels ajuts i les despeses subvencionables es troben regulades en les bases 8 i 9, respectivament, de la Ordre TSF/142/2018, així com en l’article 6 de la resolució TSF/2159/2018.
SOL·LICITUDS
El termini de presentació de les sol·licituds és de 15 dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació de la convocatòria.
Les entitats que sol·licitin les actuacions de la Línia 1, presentaran les sol·licituds i altres tràmits associats al procediment de concessió de subvencions i la seva justificació segons model normalitzat i seguint les indicacions que estaran disponibles a l'espai Tràmits de la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits). També es pot trobar informació a la pàgina web del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (http://www.serveiocupacio.gencat.cat).
ENLLAÇOS
- RESOLUCIÓ TSF/2159/2018, de 14 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2018 per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars, que promou el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (ref. BDNS 416157). Enllaç
- ORDRE TSF/142/2018, de 3 d'agost, per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions públiques destinades al finançament dels Projectes Singulars. Enllaç