Convocatòria dels ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19.
S’ha publicat al DOGC, el dia 12 de febrer de 2021, la RESOLUCIÓ TSF/348/2021, de 10 de febrer, per la qual s'aprova la convocatòria dels ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19 (ref. BDNS 548618).
OBJECTE I FINALITAT
L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la tramitació i la concessió de l'ajut econòmic extraordinari d'emergència destinat a les entitats, les empreses i les persones treballadores autònomes del sector del lleure educatiu i de les activitats extraescolars que preveu el Decret llei 2/2021, de 12 de gener, d'ajuts extraordinaris en l'àmbit de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars per fer front a les conseqüències de la COVID-19.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
2.1 Poden beneficiar-se d'aquesta convocatòria les entitats, les empreses, les associacions, les federacions, els centres docents privats i les persones treballadores autònomes dels sectors de l'educació en el lleure i de les activitats extraescolars que desenvolupin l'activitat a Catalunya i compleixin els requisits específics següents, segons les tres modalitats de l'ajut:
a) En relació amb l'ajut que recull l'article 2.1.a) del Decret llei 2/2021, que consisteix en un import fix de 1.500,00 euros, les entitats no federades d'educació en el lleure, les federacions i les coordinadores d'entitats inscrites al Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut que duen a terme activitats de lleure educatiu entre setmana dirigides a infants i joves d'entre 3 i 18 anys. Aquestes activitats han d'haver estat suspeses o afectades per la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener.
Als efectes d'aquest ajut, es consideren activitats de lleure educatiu totes les que contribueixen al creixement integral dels infants, adolescents i joves i propicien la ciutadania activa, i que duen a terme un perfil d'activitats diverses i no especialitzades mitjançant eines pedagògiques pròpies de l'educació en el lleure.
b) En relació amb l'ajut que preveu l'article 2.1.b) del Decret llei 2/2021, que consisteix en un import fix de 1.500 euros, les entitats, les empreses, les persones treballadores autònomes, els centres docents privats i altres entitats sense ànim de lucre com les associacions de mares i pares d'alumnes o les fundacions, donades d'alta en el cens de l'impost d'activitats econòmiques en els epígrafs 933.9 (altres activitats d'ensenyament) o 932.1 (ensenyament de formació i perfeccionament professional no superior) que prestin amb els seus propis mitjans activitats extraescolars i de lleure dirigides a infants i joves d'entre 3 i 18 anys, que hagin estat suspeses o afectades per la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener.
Als efectes d'aquest ajut, es consideren activitats extraescolars les següents:
b.1) Les activitats instructives, esportives, artístiques o formatives en general que es fan fora de l'horari lectiu en centres educatius que imparteixin ensenyaments obligatoris o declarats gratuïts i que estiguin incloses en la programació general anual dels centres del curs 2020-2021 o que les hagi aprovat el consell escolar del centre amb una data anterior a la de finalització del període de la sol·licitud de l'ajut.
- b.2) Les activitats i modalitats formatives i educatives dirigides a infants i joves d'entre 3 i 18 anys no incloses en l'apartat b.1) que s'indiquen tot seguit:
- b.2.1) Els ensenyaments no reglats de règim especial.
- b.2.2) Els ensenyaments no reglats d'idiomes.
- b.2.3) Les relacionades amb la música i la dansa.
- b.2.4) Les relacionades amb les arts plàstiques i escèniques.
- b.2.5) Les relacionades amb les tecnologies.
- b.2.6) Les no individuals de reforç i acompanyament escolar impartides en establiments autoritzats.
- b.2.7) Les esportives de caràcter educatiu no dependents de les federacions esportives.
- b.2.8) Les activitats de lleure educatiu descrites a l'apartat a) que duen a terme persones treballadores autònomes, empreses i altres entitats no inscrites al Cens d'Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut.
c) En relació amb l'ajut previst a l'article 2.1.c) del Decret llei 2/2021, que consisteix en un import de 2.500 euros per cada instal·lació juvenil, les entitats privades, les empreses i les persones treballadores autònomes titulars o gestores de les instal·lacions juvenils que recull la Llei 38/1991, de 30 de desembre, que estiguin inscrites al Registre d'instal·lacions juvenils de la Direcció General de Joventut i que hagin estat afectades per la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener.
Es consideren afectades les instal·lacions registrades a l'entrada en vigor de la Resolució SLT/1/2021, de 4 de gener. 2.2
Els clubs esportius federats no poden sol·licitar l'ajut en cap de les tres modalitats.
TIPUS I QUANTIA D’AJUTS
L'import màxim corresponent al pagament d'aquest ajut en les diferents modalitats per a l'exercici 2021 és de 6.000.000,00 d'euros: 300.000,00 euros es destinen als ajuts que es preveuen per a les activitats de lleure educatiu d'entre setmana, 4.450.000,00 euros es destinen a les activitats extraescolars i 1.250.000,00 euros es destinen a les instal·lacions juvenils. En el cas que no hi hagi prou sol·licituds en alguna de les modalitats, es distribuirà el romanent proporcionalment entre les altres modalitats.
SOL·LICITUDS
Les sol·licituds es poden presentar a partir de les 9.00 hores del dia 16 de febrer de 2021. El termini estarà obert fins a les 15.00 hores del dia 1 de març de 2021.