S’ha publicat en el DOGC la RESOLUCIÓ TSF/1705/2017, de 12 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2017 per a la concessió de subvencions a les entitats promotores que realitzaran el Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys (ref. BDNS 355478).
Les bases reguladores d’aquesta subvenció es regulen per la ORDRE TSF/284/2016, de 24 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys.
OBJECTE I FINALITAT
Mitjançant la Resolució TSF/1705/2017 s’obre la convocatòria per a l'any 2017 de les subvencions previstes als apartats a), b) i c) de la base 5 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/284/2016, de 24 d'octubre.
D’acord amb la base 1 de l’Annex de la Ordre TSF/284/2016 l'objecte d'aquestes bases és regular la concessió de subvencions del Programa 30 Plus per a la realització de projectes que desenvolupin actuacions ocupacionals per afavorir la inserció laboral de persones en situació d'atur de 30 anys i més, preferentment d'entre 30 i 45 anys i baix nivell formatiu, proporcionant-los, entre d'altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.
Cadascuna de les persones que participin en aquest programa rebrà les següents actuacions ocupacionals:
- Experiència professional mitjançant un contracte.
- Adquisició de competències i/o formació vinculada al contracte de treball.
- Orientació i acompanyament en el procés de contractació i formació.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
El punt 5 de la Resolució TSF/1705/2017 preveu que poden ser entitats beneficiàries per a la subvenció de les actuacions indicades en els apartats a) b) i c) de la base 5 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/284/2016, de 24 d'octubre, les entitats previstes a la base 3.1 de l'annex 1 de l'esmentada Ordre.
D’acord amb la base 3.1 de l’annex 1 de l’Ordre TSF/284/2016 Podran ser entitats beneficiàries de les subvencions per a les actuacions indicades en els apartats a) b) i c) de la base 5.1 de l'annex 1 d'aquesta Ordre:
a) Les següents entitats locals:
1. Els ajuntaments o els seus organismes autònoms o les entitats amb competència en matèria de polítiques actives d'ocupació, desenvolupament local i de promoció de l'ocupació, dependents o vinculades a aquells, corresponents als municipis de més de 50.000 habitants en la demarcació de Barcelona; de més de 40.000 habitants en les demarcacions de Girona, de més de 30.000 habitants a Tarragona i de més de 20.000 habitants en les demarcacions de Lleida i Terres de l'Ebre.
2. Les entitats jurídiques de creació voluntària, constituïdes d'acord amb la normativa de règim local vigent a Catalunya, d'àmbit supramunicipal amb participació majoritària per part d'administracions públiques i competències en polítiques actives d'ocupació, promoció econòmica i desenvolupament local, que abastin un territori de més de 8.000 habitants.
3. Excepcionalment , podran ser entitats beneficiàries d'aquesta subvenció les entitats locals amb un àmbit territorial que no coincideixi amb els anteriors, que abastin un territori d'intervenció supralocal de més de 40.000 habitants a les demarcacions de Barcelona, Girona, de més 30.000 habitants a Tarragona, i de més de 20.000 habitants a les demarcacions de Lleida i Terres de l'Ebre i que presentin un document de planificació estratègica en l'àmbit de l'ocupació i el desenvolupament local concertat amb altres agents del territori objecte d'actuació.
b) Les organitzacions empresarials i sindicals intersectorials més representatives en l'àmbit territorial de Catalunya, d'acord amb el que disposen la disposició addicional sisena del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors i l'article 7.1 de la Llei orgànica 11/1985, de 2 d'agost, de llibertat sindical, respectivament. Aquestes entitats hauran de presentar una única sol·licitud de subvenció que abasti un àmbit territorial d'actuació pluriprovincial.
Les entitats associades o vinculades a les entitats beneficiàries previstes a l'apartat b) d'aquesta base podran executar la totalitat o una part de les actuacions del projecte en nom i per compte de l'organització empresarial i sindical promotora, sempre i quan es faci constar a la sol·licitud de subvenció. Aquestes entitats tindran la consideració d'entitats beneficiàries, d'acord amb el que estableix l'article 11.2 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; per aquest motiu la justificació econòmica inclourà la justificació de les despeses tant de l'entitat promotora com de les entitats associades o vinculades.
TIPUS I QUANTIA D’AJUTS
L'import màxim destinat a la concessió de subvencions per a la realització de les actuacions que s'estableixen als apartats a), b) i c) de la base 5 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/284/2016, de 24 d'octubre, és de 8.000.000 d'euros.
La base 5 de l’Annex de l’Ordre TSF/284/2016 defineix les actuacions ocupacionals a desenvolupar i que seran subvencionables.
D’acord amb la base 9 de l’Ordre esmentada anteriorment, la quantia de la subvenció per desenvolupar les actuacions previstes en els apartats a) b) i c) de la base 5 de l'annex 1 d'aquesta Ordre, es determinarà de la següent manera:
a) Per a les actuacions de prospecció i assessorament d'empreses s'estableix un import màxim de 1.400 euros per persona participant.
b) Per a les actuacions d'orientació i acompanyament a la inserció s'estableix un import màxim de 1.800 euros per persona participant.
c) Per a les actuacions de formació s'estableix un import màxim de 8 euros per hora i persona participant.
La subvenció per desenvolupar l'actuació d'experiència professional mitjançant contracte laboral prevista a l'apartat d) de la base 5 de l'annex 1 d'aquesta Ordre pels contractes de treball subscrits amb les persones participants serà d'un mòdul equivalent al salari mínim interprofessional mensual per jornada completa o la part proporcional en funció de la jornada parcial prevista, pels mesos de durada del contracte fins a un màxim de 9 mesos.
Els contractes subvencionables hauran de tenir una durada mínima de 6 mesos. En el moment de subscriure el corresponent contracte s'haurà de preveure la seva durada total i no seran subvencionables les seves pròrrogues. El mòdul aplicable s'indicarà en la corresponent convocatòria.
SOL·LICITUDS
El termini de presentació de sol·licituds per a les entitats promotores per a la realització de les actuacions previstes als apartats a) b) i c) de la base 5 de l'annex 1 de l'Ordre TSF/284/2016, de 24 d'octubre, serà des del dia 28 d'agost fins el dia 8 de setembre de 2017, ambdues dates incloses.
La base 14 de l’Ordre TSF/284/2016 preveu que les sol·licituds s'han de presentar segons model normalitzat i seguint les indicacions que estaran disponibles a l'espai Tràmits de la Seu electrònica de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits ), concretament buscant el tràmit “Programa 30 Plus” en el cercador de Tràmits gencat. També es pot trobar informació a la pàgina web del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (https://www.oficinadetreball.gencat.cat).
ENLLAÇOS
- RESOLUCIÓ TSF/1705/2017, de 12 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria per a l'any 2017 per a la concessió de subvencions a les entitats promotores que realitzaran el Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys (ref. BDNS 355478). Enllaç
- ORDRE TSF/284/2016, de 24 d'octubre, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions per a la realització del Programa 30 Plus per a la inserció de persones desocupades de 30 i més anys. Enllaç