S’ha publicat en el DOGC la RESOLUCIÓ CLT/1006/2017, de 25 d'abril, de convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional (ref. BDNS 343969).
Les bases específiques que regeixen aquesta subvenció es varen aprovar per la RESOLUCIÓ CLT/467/2015, de 3 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional.
Aquestes bases han estat modificades pels acords publicats mitjançant la Resolució CLT/2801/2015, de 26 de novembre (DOGC núm. 7014, de 9.12.2015), i la Resolució CLT/33/2017, de 2 de gener (DOGC núm. 7292, de 23.1.2017)
OBJECTE I FINALITAT
La RESOLUCIÓ CLT/1006/2017, de 25 d’abril, obre la convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional.
L’objecte de la convocatòria es troba regulat en la RESOLUCIÓ CLT/33/2017, de 2 de gener, que modifica la base 1 de l’Annex de la RESOLUCIÓ CLT/467/2015, de 3 de març, que queda redactat de la següent manera:
1. L'objecte d'aquesta línia de subvencions és donar suport a la contractació artística dels concerts que formen part de les programacions realitzades de música en viu de caràcter professional, en les modalitats següents:
a) Festivals organitzats per ajuntaments i ens que en depenen.
b) Programació de música en viu (que pot ser, entre d'altres: festivals, cicles, temporades i programació estable de sales) realitzada per empreses o entitats privades.
2. En queden exclosos, a tots els efectes, els concerts següents:
a) Els que no tinguin despeses per caixets.
b) Els que no formin part de cap festival, cicle, temporada o programació estable de sales.
c) Els que no estiguin publicitats.
d) Els que formin part de les programacions estables d'ajuntaments i ens públics que en depenen.
e) Els que formin part dels programes de festa major.
f) Els destinats al ball del públic assistent.
g) Els que consisteixin en la contractació estable o regular d'una mateixa formació musical.
h) Els que es realitzin en el marc de cursos o concursos i els concerts d'alumnat i professorat organitzats en centres educatius.
i) Els que no estiguin oberts al públic en general.
j) Les sessions de discjòqueis que actuïn amb anterioritat o posterioritat als concerts, i les sessions habituals de discoteca a la sala.
3. Les subvencions previstes en aquestes bases s'adeqüen al Reglament (UE) núm. 651/2014 de la Comissió, de 17 de juny de 2014, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat interior en aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
D’acord amb la base 2 de la RESOLUCIÓ CLT/467/2015, de 3 de març, poden optar a aquesta resolució:
Per a la modalitat a) de la base 1.1 (festivals organitzats per ajuntaments i ens que en depenen) únicament poden optar a les subvencions els ajuntaments de Catalunya i ens que en depenen, incloses les societats mercantils amb capital social íntegrament o majoritàriament públic.
Per a la modalitat b) de la base 1.1 (programació de música en viu realitzada per empreses o entitats privades) poden optar a les subvencions les empreses privades, ja siguin persones físiques o jurídiques, incloses les societats civils, o les entitats privades sense ànim de lucre.
TIPUS I QUANTIA D’AJUTS
La dotació màxima de les subvencions previstes en aquesta convocatòria és de 800.000€. La dotació màxima es pot ampliar depenent de les sol·licituds rebudes i de la disponibilitat pressupostària.
D’acord amb la base 4 de la RESOLUCIÓ CLT/467/2015, de 3 de març, en la modificació introduïda per la RESOLUCIÓ CLT/2801/2015, de 26 de novembre:
Es consideren despeses subvencionables únicament els caixets dels intèrprets amb un màxim de 40.000,00 euros per concert.
Si la persona sol·licitant és un ajuntament o ens depenent, pot concertar amb terceres persones l’execució de l’activitat objecte de l’ajut fins a un 100% de l’import.
SOL·LICITUDS
El període per presentar sol·licituds és del 16 de maig al 5 de juny de 2017, ambdós inclosos.
Les sol·licituds de subvencions i d'altres tràmits associats al procediment de concessió, justificació, modificació i revocació d'aquestes subvencions s'han d'efectuar i trametre per mitjans telemàtics, d'acord amb l'Ordre CLT/4/2013, de 2 de gener, per la qual s'aprova la tramitació telemàtica obligatòria dels procediments de concessió, justificació, modificació i revocació d'ajuts de concurrència pública (DOGC núm. 6297 de 21.1.2013), a través del portal gencat.cat: Informació, tràmits i serveis de la Generalitat de Catalunya. Des de la finestreta única de subvencions del Departament de Cultura es pot accedir a la plataforma esmentada. El formulari normalitzat de sol·licitud i els formularis del projecte d'activitat o actuació i el del pressupost complet i detallat es poden obtenir a la finestreta única de subvencions.
ENLLAÇOS
- RESOLUCIÓ CLT/1006/2017, de 25 d'abril, de convocatòria per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència no competitiva, a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional (ref. BDNS 343969). Enllaç
- RESOLUCIÓ CLT/467/2015, de 3 de març, per la qual es dóna publicitat a l'Acord del Consell d'Administració de l'Institut Català de les Empreses Culturals, pel qual s'aproven les bases específiques que han de regir la concessió de subvencions a la programació realitzada de música en viu de caràcter professional. Enllaç