RESOLUCIÓ GAH/2917/2016, de 5 de desembre, per la qual s'aprova la convocatòria per a la concessió d'ajuts destinats al finançament de plans de formació per a l'ocupació dels empleats públics de les administracions públiques locals per a l'any 2017.
Mitjançant aquesta Resolució, s’obre la convocatòria dels ajuts destinats al finançament de plans de formació per a l'ocupació dels empleats públics de les administracions públiques locals per a l'any 2017. La tramitació d'aquests ajuts es realitzarà d'acord amb les bases reguladores contingudes a l'annex 1 de la Resolució GAH/2720/2016, de 25 de novembre (DOGC núm. 7259, d'1.12.2016), per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts destinats al finançament de plans de formació per a l'ocupació dels empleats públics de les administracions públiques locals. En aquest sentit adjuntem un breu resum del contingut de les mateixes:
Bases de la convocatòria:
Objecte
L’objecte de la convocatòria és la distribució d'ajuts per al finançament de plans de formació per a l'ocupació destinats als empleats públics locals i promoguts per les entitats locals i les federacions o associacions d'ens locals de Catalunya.
Aquesta convocatòria, com la de l'exercici anterior, prioritza els promotors que formulen plans agrupats, en la mesura que contribueixen a la planificació i racionalització dels recursos.
Els ajuts a què es refereix aquesta Resolució tenen com a finalitat impulsar i estendre entre les administracions públiques locals i els seus empleats una formació que respongui a les seves necessitats, orientada a millorar la seva capacitat de gestió, d'adaptació i de lideratge dels processos de canvi, el perfeccionament de les funcions a desenvolupar encaminades a la millora de les seves competències, ja sigui per a l'accés ja sigui per a la carrera professional, així com contribuir a la millora del servei públic que es presta a la ciutadania.
Entitats beneficiàries
Poden ser beneficiaris d'aquesta convocatòria, tal com estableix l'article 10.3 de l'Acord de formació per a l'ocupació de les administracions públiques, de 19 de juliol de 2013:
a) Els ajuntaments, les diputacions provincials i altres entitats locals reconegudes en l'article 3 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.
b) La Federació de Municipis de Catalunya, d'acord amb la disposició addicional cinquena de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, tenint en compte el que estableix l'article 10.3.b) de la Resolució, de 9 d'octubre de 2013, de la Secretaria d'Estat de les Administracions Públiques, per la qual es publica l'Acord de formació per a l'ocupació de les administracions públiques, de 19 de juliol de 2013.
c) L'Associació Catalana de Municipis, d'acord amb la disposició addicional cinquena de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, tenint en compte el que estableix l'article 10.3.b) de la Resolució, de 9 d'octubre de 2013, de la Secretaria d'Estat de les Administracions Públiques, per la qual es publica l'Acord de formació per a l'ocupació de les administracions públiques de 19 de juliol de 2013.
Tipologia de plans:
Tipologia dels plans Les entitats beneficiàries que preveu la base 2 poden sol·licitar ajuts per finançar els tipus de plans següents:
a) Plans unitaris. Els plans unitaris es caracteritzen per afectar el personal d'una entitat local de les referides en la base 2.a), amb un mínim de 200 empleats públics, independentment de les unitats o òrgans que incloguin.
b) Plans agrupats. Els plans agrupats es caracteritzen per afectar el personal de dues o més entitats locals de les referides en la base 2.a), que agrupin conjuntament un mínim de 200 empleats públics. Només es podrà participar en un pla agrupat. Poden ser promotors de plans agrupats les entitats locals i les associacions o federacions esmentades en la base 2.
c) Plans interadministratius de caràcter autonòmic català. Els plans interadministratius de caràcter autonòmic de l'àmbit de la Comunitat Autònoma de Catalunya es caracteritzen per estar destinats no només al personal de l'ens sol·licitant, sinó al conjunt d'empleats locals de Catalunya. Les entitats beneficiàries esmentades en les bases 2.b) i 2.c) poden promoure plans interadministratius com a promotors únics, o bé en col·laboració amb altres entitats beneficiàries, a través de convenis de col·laboració o mitjançant els instruments jurídics pertinents. D'acord amb la redacció de l'article 6 de Acord FEDAP, un cop esmenada per la disposició 231, publicada en el BOE núm. 8, de 9 de gener de 2014, les federacions o associacions d'ens locals de l'àmbit autonòmic poden elaborar plans de formació de caràcter agrupat o interadministratiu de caràcter autonòmic. Les entitats locals poden dividir la seva plantilla per poder sol·licitar un pla unitari i/o adherir-se a un únic pla agrupat, de manera que la suma dels efectius imputats a cadascun dels plans no suposi el recompte duplicat de les seves plantilles. Així mateix, cal que permeti la identificació dels col·lectius adherits a cada pla, que mai no podrà ser superior a la seva plantilla total.
Activitats que integren els plans de formació
Els plans de formació han d'estar integrats per activitats formatives pròpiament dites i, addicionalment, per activitats complementàries. Han de contenir l'oferta formativa per a l'ocupació promoguda per les entitats locals i les federacions o associacions d'ens locals de Catalunya.
En tots els casos s'han d'orientar a la satisfacció de les necessitats de qualificació i basar-se en estudis de detecció de necessitats i en plans estratègics.
Les activitats complementàries han de ser del tipus següent: informació, divulgació i foment de la participació, estudis de detecció de necessitats, disseny de metodologies i eines aplicables als programes formatius, elaboració i adquisició de documentació, investigació, assessorament, avaluació de processos formatius i de l'impacte de l'acompliment de la formació, i les altres que tinguin relació directa amb el programa de formació per a l'ocupació de les administracions públiques.
Els drets d'explotació del material, els resultats o els productes obtinguts de les activitats complementàries que hagin estat subvencionades se cediran en ús a la Comissió Paritària de Formació Local per mitjà de l'EAPC, en qualitat d'òrgan de suport de la Comissió, encara que l'entitat beneficiària es reservi la propietat, en els termes que estableix el Text refós de la Llei de propietat intel·lectual, que regula, aclareix i harmonitza les disposicions legals vigents sobre la matèria, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1996, de 12 d'abril.
Termini:
Els ajuts atorgats a l'empara d'aquesta convocatòria estan destinats a finançar plans de formació per a l'ocupació en l'exercici corrent. El període d'execució és el comprès entre la data de la resolució d'adjudicació de la subvenció i el 31 de desembre de l'esmentat exercici. Aquest termini és improrrogable.
Presentació de sol·licituds:
Les sol·licituds s'han de presentar de manera electrònica a través del portal FEDAP, accessible directament, la web de tràmits de la Generalitat de Catalunya (http://web.gencat.cat/ca/tramits) i a través de la pàgina web de l'EAPC. El portal FEDAP requereix que la persona sol·licitant hi estigui prèviament registrada.
Enllaços:
ENLLAÇ
Enllaç Resolució GAH/2720/2016