S’ha publicat al DOGC, el dia 20 d’abril de 2023 la Resolució TER/1315/2023, de 12 d'abril, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per al foment de la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial dels barris gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l'any 2023 (ref. BDNS 688389).
OBJECTE I FINALITAT
Aquesta Resolució té per objecte obrir la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública no competitiva, de les subvencions per a la rehabilitació d'edificis de tipologia residencial dels barris gestionats per l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, per a l'any 2023.
ENTITATS BENEFICIÀRIES
Poden ser beneficiaris de les subvencions les juntes de propietaris, les agrupacions de juntes de propietaris i els titulars d'habitatges que compleixin els requisits que estableix la base 7.5, sempre que els edificis es trobin en l'àmbit d'aplicació que assenyala el punt 2 de la Resolució.
QUANTIA
L'import màxim inicial de la dotació pressupostària d'aquesta convocatòria és de 3.000.000 d'euros. La quantia màxima de subvenció per habitatge no pot superar els 14.000 euros.
La quantia màxima de la subvenció s'estableix en funció dels costos o despeses subvencionables del conjunt de les actuacions de rehabilitació de l'edifici. En el supòsit que les obres incloguin diverses actuacions de rehabilitació, el pressupost ha de ser desglossat per a cadascuna de les actuacions que es poden subvencionar.
Les subvencions de les actuacions entre les dues línies són compatibles, a excepció de les actuacions que descriu l'apartat 1.1.a) amb les actuacions que descriu l'apartat 2.1.b).
L'import de la subvenció es calcula de la manera següent: En els edificis de tipologia residencial col·lectiva, es multiplica l'import que s'indica a continuació pel nombre d'habitatges segons cada cas:
a) Actuacions de conservació de la línia 2, relatives a l'estructura i les instal·lacions que es descriuen a l'apartat 2.1.a): el 50% del pressupost protegible amb un màxim de 4.000 euros/habitatge.
b) Actuacions de conservació de la línia 2, relatives a l'envolupant que es descriuen a l'apartat 2.1.b): el 30% del pressupost protegible amb un màxim de 3.000 euros/habitatge.
c) Actuacions per a la millora de la seguretat d'utilització i per a l'accessibilitat de la línia 2, descrites a l'apartat 2.2: el 60% del pressupost protegible sense topall per habitatge.
d) Actuacions per a la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat, descrites a la línia 1, apartat 1.1, a excepció de l'actuació de les lletres c) i k): el 35% del pressupost protegible amb un màxim de 6.000 euros/habitatge.
e) Actuacions per a la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat descrites a la línia 1, apartat 1.1.c), que impliquin la reducció del consum energètic no renovable o de les emissions de CO2eq mitjançant la producció d'energia amb fonts renovables: el 35% del pressupost protegible amb un màxim de 3.000 euros/habitatge.
f) Actuacions per a la millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat descrites a la línia 1, apartat 1.1.k), que millorin el compliment dels paràmetres que estableix el document bàsic DB-HS Salubritat vigent del Codi tècnic de l'edificació (CTE)o, si no n'hi ha, les que afectin els elements en què el tractament permeti reduir de manera efectiva dins l'edificació la mitjana anual de concentració de radó a nivells inferiors a 300 Bq/m3 o, en les quals, sense arribar a aquest nivell, es redueixi la concentració inicial en almenys un 50%: el 35% del pressupost protegible amb un màxim de 3.000 euros/habitatge.
SOL·LICITUDS
El termini de presentació de sol·licituds s'inicia el 24 d'abril de 2023 i finalitza el dia 30 de juny de 2023, ambdós inclosos.