IniciFundacionsFTBGLLínies de treball › Projecte Volta

Projecte Volta

SmartCatalonia Challenge 2020

L’ACM, per mitjà de la Fundació Transparència i Bon Govern Local (FTBGL) va cofinançar junt amb l’Associació de Micropobles de Catalunya el concurs SmartCatalonia Challenge 2020 amb el lliurament d’un segon premi extraordinari per un import de 8.000€ i la possibilitat de realitzar una prova pilot del projecte premiat. El premi lliurat per l’ACM ha estat pel projecte VOLTA, una prova pilot de logística circular compartida per una economia de proximitat de l'empresa Maccion.

 

Projecte VOLTA

Presentat per l’empresa Maccion, consisteix en una prova pilot de logística circular compartida per una economia de proximitat.

L’objectiu del projecte és afavorir la venda de productes agroalimentaris locals, artesans i de qualitat dels petits productors catalans, facilitant als consumidors l’accés a productes de proximitat.

Amb aquest objectiu, VOLTA ofereix una xarxa de distribució circular per aconseguir les rutes i els processos més òptims per gestionar les comandes i lliurar-les a punts de recollida en temps rècord. El sistema de distribució proposat per VOLTA optimitza el procés de distribució dels productes, minimitzant al mateix temps les despeses de distribució i reduint la petjada mediambiental.

Beneficis del projecte:

  • Els consumidors accedeixen fàcilment a productes de proximitat, coneixen l’origen i estat de gestió de les seves comandes, i poden recollir el producte al punt d’entrega més convenient.
  • Els petits productors i establiments tenen accés a més consumidors, redueixen els costos logístics, i gaudeixen de més visites a l’establiment.
  • Actua com a cohesionador social, posant en contacte els ciutadans amb els petits comerços del territori, i com a cohesionador mediambiental reduint les emissions i incentivant un consum de proximitat que reverteix en la conservació del medi ambient local.

El projecte pilot presentat per Maccion s’està desenvolupant a la comarca de La Garrotxa.