IniciFundacionsFTBGLLínies de treball2. Arrelament al territori › 2a edició dels Premis Arrelament - 2022

2a edició dels Premis Arrelament - 2022

La segona edició dels premis Arrelament va premiar 4 propostes guanyadores dels municipis de Josa i Tuixén (Alt Urgell), els Garidells (Alt Camp), Caseres (Terra Alta) i el Consell Comarcal de les Garrigues, en un acte que es va celebrar el 29 de novembre de 2022. 

Projectes seleccionats

'Espai de salut i aigua de les trementinaires de la Vall de Tuixent-La Vansa'

Josa i Tuixén (Alt Urgell) executarà una proposta titulada 'Espai de salut i aigua de les trementinaires de la Vall de Tuixent-La Vansa'. En aquest municipi de 100 habitants es pretén crear un nou espai amb una zona lúdica i esportiva d'aigües amb serveis d'aromateràpia vinculat a l'espai de les Trementinaires de Tuixent. Complementa l'actual oferta, proporcionant noves experiències turístiques esportives i de lleure per potenciar l'arrelament a la Vall de Tuixent.

 

Noves oportunitats sostenibles i digitals per generar activitat econòmica i ocupació a les Garrigues

El Consell Comarcal de les Garrigues portarà a terme el projecte 'Noves oportunitats sostenibles i digitals per generar activitat econòmica i ocupació a les Garrigues'. El projecte consisteix a dotar d'eines als agents locals per desenvolupar una taula de treball i de debat sobre com afrontar el futur empresarial de la comarca, des del punt de vista industrial i turístic. També pretén reactivar una associació de turisme, després de les conseqüències de la pandèmia. 

 

La casa del castell, 1r habitatge públic dels Garidells

L'Ajuntament dels Garidells (Alt Camp) ha estat escollit amb el projecte 'La casa del castell, 1r habitatge públic dels Garidells'. Aquesta iniciativa pretén frenar el despoblament d'aquest municipi de quasi 200 habitants. I ho vol fer amb un habitatge al carrer Castell, que comprenia l'era i el celler del Castell, adquirit per l'ajuntament per reconvertir-lo en el primer habitatge públic. El projecte s'emmarca en la voluntat de donar major visibilitat i potenciar turísticament el Castell i el seu entorn. Marc Bigordà, alcalde dels Garidells, ha recollit el diploma acreditatiu i ha subratllat que "vam detectar una mancança d'habitatge i vam començar a dur a terme accions per fer-hi front. Crearem aquest nou habitatge i, al solar a tocar d'aquest habitatge, volem crear-ne un altre. Els nostres recursos són limitats i línies d'ajut com aquestes de l'ACM ens obren portes".

 

Reforma d'un edifici per a la implementació d'un alberg

L'Ajuntament de Caseres (Terra Alta) ha estat escollit amb el projecte 'Reforma d'un edifici per a la implementació d'un alberg'. Aquesta iniciativa pretén rehabilitar un edifici per destinar-lo a un ús residencial públic en modalitat alberg, en aquest municipi de poc més de 200 habitants.