IniciFundacionsFTBGLLínies de treball2. Arrelament al territori › Bases de participació al Projecte Arrelamen...

Bases de participació al Projecte Arrelament 2024 de la FTBGL

 

Formulari de participació al Projecte Arrelament 2024

Podeu enviar els vostres projectes a continguts@acm.cat o a través de tramesa genèric a l'EACAT.

 

Bases del projecte arrelament

 

Acta sessió valoració 2a edició dels premis Projecte arrelament

 

> Projecte Arrelament al Territori

 

Des de la Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG) de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) convoquem la 3a edició dels “Projectes Arrelament”, amb la finalitat d’enfortir i premiar iniciatives de bon govern que permetin un millor arrelament de la població al territori.

L’any 2019 vam iniciar aquest projecte per lluitar contra el despoblament i l’envelliment de la població amb la voluntat d’ajudar en el desenvolupament de projectes que acompanyin als territoris rurals i que puguin servir d’exemple en realitats territorials amb circumstàncies similars. En aquesta primera edició del “Projecte Arrelament al territori” es van prioritzar propostes amb un objectiu social i van resultar guanyadors els municipis de Rocafort de Queralt, La Cellera de Ter i el Consell Comarcal del Pallars Jussà que van ser seleccionats per executar les iniciatives que van presentar amb la voluntat d’ajudar i potenciar el territori. La Fundació Transparència i Bon Govern (FTBG) va finançar les iniciatives seleccionades amb una aportació total de 70.000 euros.

En la segona edició del “Projecte Arrelament al Territori” es va cofinançar els projectes guanyadors dels municipis de Josa i Tuixén, els Garidells, Caseres i el Consell Comarcal de les Garrigues, quatre projectes del territori per evitar que les zones rurals perdin població aportant la Fundació 48.000 euros.

Enguany l’ACM i la FTBG convoquem la tercera edició dels projecte Arrelament amb la incorporació d’algunes novetats en les bases de la convocatòria i amb la voluntat de que els projectes presentats siguin referents i puguin ser replicats per altres governs locals.

Els  projectes han d’estar relacionats amb el desenvolupament de l’Agenda Rural de Catalunya.